Zaležan vrat

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Živjo,
kaj pomaga pri hudo zaležanem vratu? Res boli
frown-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
apaurin 5 mg če ga imaš da ti malo sproti mišice.drugače pa mirovanje.bo minilo samo do sebe.lahko traja tudi več dni.ne pretiravaj z kakšnimi vajami.oziroma jih ne delati.mišice rabijo počitek in relaksacijo.kakšna vroča kopel bi malo olajšala zadevo.najdi si čim bolj udoben položaj in to je to
priden.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
zakaj pa ravno olfen gel???
pomaga vsak analgetik.tudi olfen tableta bi naredila enak učinek??oziroma še boljšega.olfen gel se zelo slabo vpije v kožo in slabo delujo direktno na mišico.je pa prodajni hit to je pa res

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
U dežurno, pol ampule apaurina pa eno ampulo ketonala alpa analgina, pa je
tongue-1.gif

Pa k analgetik prime je treba mal razgibat, to je to. Ti SHIFT se pa ne oglašaj k nimaš pojma o temu hehehe

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
u dežurno zarad zaležanga vratu
confused-1.gif

kolk jih pa pride k vam zarad tega
ne-ne-1.gif

ni to išijas
cool-1.gif

a take tud z lučkam vozte
evil.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

Ne vem a se pod zaležan vrat smatra heksenšus, ampak ko je mene orng zagrabil (heksenšus), sem komaj do dežurnega prišel. Sedeti nisem mogel, ležati še manj, spreoblečti se nisem mogel. Ko sem se peljal do dežurnega (kot sovoznik) sem šele v polnosti doživel neznosne bolečine
uf-1.gif
Ne privoščim nikomur, ker sem čutil vsak kamenček, kaj šele ovinek. No tam ena pikica u rit, mal apaurina pa naklofen mažo. Domov sem se že lažje peljal in po kakšnih parih urcah zaspal kot ubit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
zakaj pa ravno olfen gel???
pomaga vsak analgetik.tudi olfen tableta bi naredila enak učinek??oziroma še boljšega.olfen gel se zelo slabo vpije v kožo in slabo delujo direktno na mišico.je pa prodajni hit to je pa res
Zakaj Olfen? Ker ga mam doma in ker meni pomaga (za razliko od parih drugih krem, ki sem jih prej sprobal) ... Tore je po mojih izkušnjah super ...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

Ne vem a se pod zaležan vrat smatra heksenšus, ampak ko je mene orng zagrabil (heksenšus), sem komaj do dežurnega prišel. Sedeti nisem mogel, ležati še manj, spreoblečti se nisem mogel. Ko sem se peljal do dežurnega (kot sovoznik) sem šele v polnosti doživel neznosne bolečine
uf-1.gif
Ne privoščim nikomur, ker sem čutil vsak kamenček, kaj šele ovinek. No tam ena pikica u rit, mal apaurina pa naklofen mažo. Domov sem se že lažje peljal in po kakšnih parih urcah zaspal kot ubit.

heksenšus lahko nastane zaradi nihalne poškodbe vratuali zaradi "nepravilnega giba"
je veliko hujši kot "zaležan" vrat.
v tvojem primeru ko je šlo za heksenšus se priporoča hlajenje in pa analgetik(ketonal,tramal) z mišičnim relaksantom(apaurin) vsaj 5 dni zaporedoma.heksenšus lahko traja tudi do 21 dni po poputitvi mišis priporočajo strokovno masažo in počitek.
"zaležan" vrat pa nastane zaradi nepravilne lege glave med spanjem in je veliko znosnejši kot heksenšus pa še hitreje mine
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sam ena neumesna...zakaj se injekcije ponavadi dajejo v rit?? Zih je nek razlog za to
rolleyes-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
intramuskularne injekcije se ponvadi dajejo v rit. lahko se dajejo tudi v kako drugo mišico.rit pa je nekako najmanj komplicirana zadeva ker jemišica dokaj velik in ne prihaja do zapletov oziroma zelo redko.je pa stvar resorbcije zdravila(bolje in hitreje prime če jo damo v mišico kot pogoltnemo ali jo apliciramo sub kutano) in pa nekatera zdravila zahtevajo tak način dajanja

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Večina teh protibolečinskih injekcij se ponavadi daje v mišico. In ker je ritna mišica velika in lahko dostopna, se pač da tja. Pazit moraš edino, da se jo da v zgornji zunanji del mišice (če ritnico razdeliš na štiri enake dele), da se izogniš živcu in žili. Možnosti pa so še rama, stegno spredaj, itd... Ampak je najbolj enostavno dati v rit. Je pa fino, da je rit takrat sproščena, da se ne zabode v napeto mišico.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Ali se Olfen dobi brez recepta - apaurin, tramal in ketonal se ne, kakor vem?
Če ne - ali obstaja še kaj drugega?

Aja, je zaležan vrat in ne heksenšus (tist, k te useka) - sam nič ne mineva, ampak je (že od sobote) vsak dan hujš....