Zaključevanje uporabe klime

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
V navodilih od klimatske naprave (dvodelna, inverterska) je navedeno, da jo je potrebno ob zaključku hladilne sezone vključiti na hlajenje, 30 stopinj Celzija, za 2-3 ure. Ima kdo kakšne konkretne izkušnje s tem? Nisem zasledil pri vseh modelih in firmah, naj bi bilo pa povezano s tem, da se zadeva kompletno zares posuši, da se ne začnejo "alge" ali kaj podobnega nabirati.
Lani sem ignoriral, ker je vsega skupaj bilo v uporabi kakšnih 14 dni. Letos pa je že kar ornk vode spumpala iz lufta.
smile-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Sliši se sicer logično, ampak sam sem 5 let uporabljal v stanovanju dve klimi in niti enkrat nisem tega naredil in niti enkrat ni bilo nič narobe..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.427
5.703
113
če ma klima funkcijo da pred isklopom laufa samo ventilator ene 5-10 minut ni potrebe, ker se tak posuši.
drugač pa pač daj laufat samo ventilator in bo tudi vse posušilo

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kako boš hladil na 30°C?? Ventilacija naj laufa kako urico, to je pa to.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.535
444
83
Grel ne hladil!

Pomoje je kar pametno mal gretje vklopit, konc sezone hlajenja. Se bakterijam precej oteži življenje.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Bakterije so najbolj "vesele" tam nekje pri sobni temperaturi pa še kakšni stopinji več...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.592
2.639
113
še v SLO - ampak komaj
ehm - na 30 stopinj bo bakterijam še bolj udobno
tongue-1.gif

zdaj pa on topic: z "gretjem" na 30 stopinj boš preprečil hlajenje - in s tem kondezacijo => posušil jo boš - tako da škoditi ne more
wink-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.535
444
83
Ne gre za temperaturo. Ta je le kratek čas - dokler ogrevaš. Bistvo je, da se zadeva presuši.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kako boš hladil na 30°C?? Ventilacija naj laufa kako urico, to je pa to.

Če je zunaj 36 stopinj in notri malo manj, potem hladiš na 30.
cool-1.gif

Kakorkoli že - dobesedno tako piše: da je potrebno vključiti hlajenje (ne gretje, ne ventilator, ne sušenje, ne kroženje) in nastaviti 30 stopinj Celzija.
aplauz.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ob koncu sezone jo ugasneš in ob začetku spet vžgeš. Mogoče radi kompresorja, če jo vsake toliko časa (mesečni intervali) vžgeš za par minut.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
eno vprasanje tko btw, da ne odpiram nove teme.
kako vem ce klima greje ali ne? imam okoli 5 let staro mitsubishi in hladi normalno, le ko nastimam na gretje piha tako, kot da bi le vklopil ventilator.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Če lahko nastaviš na gretje,pomeni da ima funkcijo gretja
smile-1.gif

(če preklopiš iz hlajenje na gretje bo trajalo nekaj časa da začne greti - slabši modeli tudi nad 5 minut). Bodi pozoren...če imaš v stanovanju npr. 24 stopinj, pa za štos vklopiš gretje in je na timerju 22 stopinj...se seveda ne bo gretje vklopilo ampak bo zgolj vrtinčila zrak (plus pogoj je, koliko mora biti zunaj najvišja temperatura da bo klima grela...vsaj zdi se mi).

Če je inverter potem imaš gretje (prepiši z nalepke model).

Drugače pa..daj na max. temperaturo (28 stopinj?), vklopi simbol 'sonca' ter pusti 15 minut prižgano.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
S čim pa lahko "operem" 2 leti staro klimo, ki dela letno mogoče 5x hlajenje in 5x gretje. Ko jo prižgem gre z nje po občutku vlažen in zatohel zrak. Sem očistil filtre, jo posesal itd. Tudi ko klimo izklopim od hlajenja, jo pustim laufati na ventilatorju sigurno 10 minut (mogoče smo 2x to pozabili).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz sem prenosno super očistil s tem sprayem

34147.jpg

Air co cleaner

Visoko učinkovito čistilo bakterij in plesni, ki se uporablja pri vseh delih klimatizacije. Edinstvena čistilna pena zagotavlja hitro in učinkovito čiščenje vseh sistemov izparilnika in kanalov. Uporaba lepila z nizko vsebnostjo vonja omogoča da se po čiščenju stranki vrne vozilo v najkrajšem možnem času. �istilo ne vsebuje etilalkohola.

* Vsebuje snov, ki čisti plesen in bakterije
* Odstranjuje plesen in okužbo
* Pripravna plinska aplikacija z raztezno cevko
* Edinstvena čistilna pena
* Ne vsebuje močnih vonjav
* Varen za plastiko in aluminij

prodaja AT-TEAM v Ljubljani

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
model je MSC-12RV.
nastimam lahko na 31 stopinj, ampak se bojim, da daljinci niso genericni in imajo funkcije, ki jih klima sploh ne vsebuje..
zdej potrebujem samo se en bolj mrzel dan potem jo pa pustim pol ure, da vidim, ce greje.
a to, da pa iz neznanega razloga ne greje, hladi pa, se pa ne more zgodit?
ce pa slucajno kdo ve iz glave po modelu ce greje, pa naj prosim pove:) jaz na internetu zal ne najdem nic..

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Super! Grem jutri v akcijo za ta izdelek. A mogoče kdo ve,kje moram to našpricat za standardno klimo? Direktno pri notranji enoti, tam kjer so filtri?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
http://airs.ru/files/object/page/127/mitsubishi/household/MSC-07-09-12RV.pdf

Kolikor se da razbrati iz teh (ruskih?) navodil zadeva ima gretje.

Na koncu imaš podatek o moči gretja/hlajenja...in za tvoj model piše da hladi z močjo 3,4 kW ter greje z močjo 4 kW.

Tak da..danes imaš idealni dan da sprobaš...na gumbu MODE nastavi na sonček, daj temp. a najvišjo možno pa počakaj 10 minut (in javi).

V kolikor pa ti klima ne hladi in ne greje pa je velika verjetnost da si brez plina (V kolikor vse ostalo deluje normalno).

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
evo.. sem danes probal in klima zal ne greje.
ce nastimam na gretje zrak samo meša.
drugace hladi normalno.
sem pa se malo browsal okoli in je na klimi emergency switch, kjer lahko nastimas na cool ali heat. no, pri meni na heat sploh ne gre.. ce pritisnem 2x, kot tam kaze da je treba za heat se klima ugasne.
zgleda, da je cool only.

hvala za pomoc!!!