Zaklepanje avta - Opel Astra

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej, ko sem na Astri H pritisnil gumbek na daljincu za zaklepanje, so se pač vsa vrata zaklenila, kaj pa drugega.
smile-1.gif
No, če so pa bila kakšna vrata zaklenjena, mi pa tega ni dovolil, dokler nisem zaprl vseh vrat.

Ampak zdej pa tega ni več - četudi so vrata odprta, se avto zaklene, kar mi je sila nepraktično, saj mi je danes pred živalcem v Zagrebu ratalo imeti tri ure na široko odprta sovoznikova vrata!

Pa nevem, so mi na servisu kaj zjebal, al imam jaz samo v glavi, da mi prej ni zaklepalo, če so bila kakšna vrata odprta?
smile-1.gif

Hvala za odgovore,

Lp

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
Živjo,

torej, ko sem na Astri H pritisnil gumbek na daljincu za zaklepanje, so se pač vsa vrata zaklenila, kaj pa drugega.
smile-1.gif
No, če so pa bila kakšna vrata zaklenjena , mi pa tega ni dovolil, dokler nisem zaprl vseh vrat.

Ampak zdej pa tega ni več - četudi so vrata odprta, se avto zaklene, kar mi je sila nepraktično, saj mi je danes pred živalcem v Zagrebu ratalo imeti tri ure na široko odprta sovoznikova vrata!

Pa nevem, so mi na servisu kaj zjebal, al imam jaz samo v glavi, da mi prej ni zaklepalo, če so bila kakšna vrata odprta?
smile-1.gif

Hvala za odgovore,

Lp

Zgoraj si verjetno mislil odprta. Če si prepričan da je to delovalo, preveri če se ti prižge lučka v kabini ob odpiranju katerih koli vrat. Lahko ima kontrolo odprtja vrat izvedeno preko stikal za osvetlitev notranjosti in imaš tu težave. Sicer z Astro H nimam izkušenj, Astra G vem, da zaklepa ne glede na to ali so vrata zaprta ali ne, pač zaklene kar lahko.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, mislil sem odprta, hvala

Hja, ko odklenem avto, se mi prižgejo luči v kabini. Ko odprem vrata, se mi tudi prižgejo luči, oziroma luči se mi prižgejo, že ko izvlečem ključ iz reže za ključ (ne najdem boljše besede
smile-1.gif
).

Zdej, če stopim ven iz avta in pustim vrata odprta, se mi čez kake pol minutke ugasne luč v notrajnosti, vsaj zdi se mi.

Nja, sej zdele vedno bolj razmišljam, da mi je servis kej pomuštral, ker so ga ziher na tester priklopili in so pol kakšne nastavitve zbrklal. Bolj me to zanima, da me ne bo serviser debelo gledal, ko mu bom povedal kako in kaj, zato bi pa rad, da mi še kdo potrdi, da obstaja varjanta, da ne zaklene avtomobila, če so kakšna vrata odprta.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Hm, za zadnja vrata vem, da če so odprta zaklene normalno. V glavi imam, da samo če so voznikova odprta ne zaklene. Bom pa definitivno probal
grin1.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Jap guardy, prav imaš - sem danes probal in mi ne zaklene avta samo če so sovoznikova odprta! V bistvu to je plus, ampak jaz bi vseeno raje imel to na vsa vrata razširjeno.. zgleda se bo potrebno enkrat na servisu zglasiti, če se to sploh da narediti
smile-1.gif