Zaklep rutarja

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Rutarja zaklenejo vsak dan ob 8ih zvečer.

RutEr pa "zakleneš" tako, da pogledaš v nastavitve pod Wireless Security in nastaviš na WPA(2) in vpišeš geslo. Po tem geslu te bo računalnik vprašal, ko se boš prvič želel prijaviti na omrežje.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
blazko, super odgovor!
smile-1.gif
Točno to sem želel napisati tudi jaz, pa si me prehitel.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Zadnja dva odgovora sta bolj za v Blodnje
frown-1.gif

Najprej napisi katerega imas (znamka,model) in potem lahko pomagamo.
Vsak ima napravljeno malo drugace.

Predvidevam, da zelis zakleniti brezzicno omrezje - v nastavitvah WiFi izberes vrsto kodiranje in vpises geslo, ki si ga seveda zapomnis. To je tako na splosno vec pa ko izvemo tip routerja
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
@blazko & @ishtar007: Če je že treba biti pameten, potem je router. Če hočeš po slovensko je pa usmerjevalnik.
Ni nujno tudi, da bo WPA(2) enkripcija "prava", odvisno od železnine v računalniku/prenosniku.
@aviator: napiši katerega imaš, pa bomo našli rešitev (tako kot je Robert napisal).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Romzi

Vsak računalnik prepozna WPA2 enkripcijo in nima nič veze z železnino.Vezo ima edino če imaš XP service pack 2 oz 1 za ta dva si moreš prenest ta Hotfix in bo delalo.

p.s.
Romzi,če kupuješ dele v železnini za tvoj pc potem še tako dobro da ti sploh dela.Kdor razume hec se je dobro nasmejal pri postu kdaj zaklenejo rutar.Pa ne vem kaj vsi komplicirate vsi usmerjevalniki imajo sekcijo wifi in pri vsakem dobiš zraven navodila kjer ti piše kje in kako se kaj nastavi.
@blazko mu je pa vse prav napisal in ni nič blodil.Napisal je kratko in jedernato.
@Robert napisal si isto kot blazko samo z drugimi besedami

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
@blazko & @ishtar007: Če je že treba biti pameten, potem je router. Če hočeš po slovensko je pa usmerjevalnik.

Ce je pa "rutar", je pa kaj ?
priden.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
@popotnik: nekatere starejše WiFi kartice ne podpirajo WPA(2) enkripcije pa SP gor ali dol.
In če me že citiraš, bi lahko razbral, da ne omenjam kupovanja v železnini, če slučajno si, pejt mal v 1. razred in se nauči brat.
Se umikam, vsaj dokler avtor ne napiše, kaj zaen RUTAR ima.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Romzi
Preveri pod predstavi se pri uporabniku aviator kak računalnik ima.Če bi to prej naredil,nebi takih klestil kot jih.
Eni znamo čitat,pa čeprav smo po tvoje v prvem razredu.Eni čitamo in razumemo,drugi pa samo čitajo pa ne vedo kaj.
Tudi jaz se umikam,ampak če bi aviator prijel navodila v roke teh postov sploh ne bi bilo.

@Stein
Dolgocajtna nedelja,v nekaj smo se mogli zapiknit.
smile-1.gif