zaklep podatkov na USB ključku

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Našim bomo namesto DVDjev dali podatke na USB ključkih. Kako zaščitit, da podatkov ne bodo mogli zbrisat? Format me ne skrbi - itak nimajo administratorskih pravic in ne morejo formatirat, če bo pa komu to uspelo pač... glede ostalega bi pa rad, da je kot na DVDju.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Samo pol želiš brisat ali spreminjat, pa te vpraša če želiš kljub temu da je read only in večina že po defaultu klikne DA...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
450
83
Ker pišeš, da te format ne skrbi zaradi uporabniških pravic, verjetno ni opcije, da ključek prenesejo na drug PC?

Če je temu tako in si v Win okolju, obstaja registry hack, ki enforca read-only na USBjih.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če bo kdo hotel, bo ključek vsekakor formatiral, tu si ne zatiskam oči. Gre se bolj za to, da bo nekdo hotel posnet kake podatke, pa bo ravno ta ključek pri roki, ne bo takoj brisal kot da ni nič (to se nam je že dogajalo, čez 14 dni so pa jokali, da ni podatkov). Če se bo moral malo bolj potrudit, bo vsaj razmislil, da mogoče ne bi bilo slabo prej backup naredit...

Registry hack mi ne pomaga, ker nimam dostopa do računalnikov uporabnikov in bi rad zaklenil samo podatke, ki jim jih bomo mi dali gor. Tista 2gb, ki ostane zaradi mene lahko uporabljajo...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Domenski PC-ji?
Permission-e nastaviš, da nimajo Delete/modify pravic.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ampak se zavedaš, da če drugače ne, na Linux mašini lahko spremenijo kar čejo na ključku.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Mogoče je neumna ideja, pa vendar: USB čitalec kartic+SD kartica ki jo lahko zakleneš in z olfa nožem preprečiš neželjeno (slučajno) odklepanje, ki pa je z buciko še vedno mogoče...

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
obstajajo tudi ključki s stikalom za zaklep pred pisanjem. Tisto stikalo s sekundinim zalepi
wink-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.834
10
38
Stara Bučka
Za tistih nekaj 10 mB podatkov, ki jih moram prenašat, bi bil tudi predpotopni dober. Samo da ima stikalo, da ne poberem še vse ostale svinjarije, ki se nahaja na računalnikih.