zaklep chata na računalniku, inštalacij in podobno

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Živjo!

Na računalniku v trgovini bi pod profilom kjer je blagajna potreboval program, ki bi preprečeval klepetanje po netu, posebej facebook.

Iščem nasplošno rešitev, da bi bila na enem profilu samo blagajna, internet pa bi bil blokiran, razen facebook strani, kjer pa bi moral biti blokiran chat. Možno?

Al pa da bi vsaj imel program, ki bi mi omogočal nek nadzor, kaj se počne na računalniku bi tudi zadostovalo...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.544
113
Emona / Carnium
Če prav razumem, bi rad enemu uporabniku blokiral FB klepet in ne dostopa do FB ter drugih spletnih vsebin, drugemu pa bi blokiral dostop do spleta, z izjemo FB strani, kjer pa bi vseeno blokiral klepet?
Dostop do spletnih strani lahko omejiš na routerju (če ga imaš) ali požarnem zidu operacijskega sistema (kar lahko vsak malo bolj vztrajen uporabnik onemogoči). Predvidevam, da računalnik o katerem je govora ni v kakšni domeni (AD) ali kaj podobnega?

FB chat je narejen v Ajaxu...blokiraj JS (JavaScript) in boš na dobri poti
evil.gif
JS bi moral "izklopit" na vseh brskalnikih, ki bi jih tvoji uporabniki lahko inštalirali, ko bi ugotovili, da na privzetem brskalniku FB chat ne deluje več.

Jaz bi ti svetoval uporabo kakšnega "starševskega" programa za nadzor uporabe računalnika.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sej se prodajalke ne bodo tako močno trudile priti na net, niti ni moj namen, da mam neko zaščito. Sam blokirat net in chat je pa treba. Starševski program bom poiskal pa je.

Hvala za nasvet.