ZAKISANOST in VNOS BELJAKOVIN

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
Mešanje skute, kefirja in mleka je veliki greh? Kaj menite o mešanju različnih mlečnih izdelkov, ali je na koncu vseeno, saj so vsi iz iste skupine in ne doprinesejo nič več do zakisanja telesa, kot če bi pač spil/pojedel eno živilo iz te skupine v večji količini?
Zanima me zato, ker za zajtrk občasno jem skuto z marmelado, zraven pa pijem žitno kavo z mlekom, ali pa veliko šalco toplega mleka.

Tudi ko jem ovseno/ržene kosmiče, vmešam malo skute zraven, prelijem s kefirjem, zraven pa včasih še kakšno žitno kafico pijem

Se mi zdi kar veliko mešanja in obremenitev....
Ni to vsaki dan, ker skrbim da imam uravnotežen in raznolik prehrambeni teden, a me zanima, saj nisem nič našel na to temo pri stricu googlu.

Hvala.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Buče, vse skupaj
smile-1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
še enkrat. skisajo se lahko samo možgani
tvoj vir ki ga navajaš pa temelji na 4 knjigah ki jih nekdo prodaja... ja seveda bo potem napisal še članek, da bo te knjige podal

telo zelo dobro uravnana pH tako kot temperaturo, oboje lahko porušijo samo ekstremne razmere... torej podhladitve za temperaturo... za zakisanost pa bi si moral v žile vrbrizagati precej jedkih snovi
preden še kaj o tej zakisanosti pa vprašaj kakšnega kemika kako delujejo pufri

Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
no ne da podpiram te fore z raznimi knjigami.....ampak zakisanost kar obstajoa no. Že to se vidi, ko so nekateri športniki pripravljeni tako kot je treba(da imajo zelo nevtralno telo....) in imajo manj problemov z mlečno kislino, kot pa naključni povprečni človek, ki se slabo prehranjuje in se potem enkrat na mesec spravi na tek ali kaj podobnega. Pol pa en teden ne more normalno hodit.....

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ja samo to je problem, da telo preobremeniš
ni pa to problem hrane, bi se pa vrjetno dobilo kakšne snovi, v žilo seveda, ki bi spravile mlečno kislino iz telesa

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
no...ne v žilo. Športniki prej poskrbijo, da njihovo telo to samo uredi, s tem da imajo poštimano takoimenovano "zakisanost". Je pa sama zakisanost ponavadi posledica slabih življenskih navad, ne pa kar tako povprek kot nekateri misljio.

Pjača, čiki pa hrana u q...u in tako dalje.....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Uuu! Ja, cas je za debato o informirani vodi, al kaj se ze zdaj dila... Ravno prejsnji teden se je en prijatel iz mladih let javil, da bi to jaz dilal, ja...
bonk.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
no ne da podpiram te fore z raznimi knjigami.....ampak zakisanost kar obstajoa no. Že to se vidi, ko so nekateri športniki pripravljeni tako kot je treba(da imajo zelo nevtralno telo....) in imajo manj problemov z mlečno kislino, kot pa naključni povprečni človek, ki se slabo prehranjuje in se potem enkrat na mesec spravi na tek ali kaj podobnega. Pol pa en teden ne more normalno hodit.....

Ne ga no srat.

To je le posledica povecane aerobne zmoglivosti telesa, tj. treninga. Ne pa zaradi prehrane.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Hm....nisem strokovnjak. Poznam pa prehransko dopolnilo Basico iz lekarne, ki je pomaga ravno temu, da se višek domnevne zakisanosti v telesu zaradi raznih dejavnikov izenači. Basico Sport uporablja par aktivnih športnikov, ki jih poznam in majo le malo problemov in precej hitrejšo regeneracijo-tako pravijo. Itak tudi pazijo na prehrano.Poznam tudi ostale, kao koralni kalcij iz Okinave (edini pravi itd.) in ne vem kaj še, ki me že v štartu odbijejo, ker jih spremlja knjiga, ki je bila že trikrat ponatisnjena, tako je popularna.....pa te fore.

Za prehrano pa bi kar verjel da ostaja med glavnimi dejavnjiki, skupaj s telesno aktivnostjo. Mislim predvsem na zdavo mešano prehrano, s čim manj industrijsko predelane hrane z umetnimi dodatki. No kle se bom ustavil, naj kdo, ki zadevo pozna razloži, ker znalci, ki zavračate apriorij neke zadeve verjetno tudi ne veste vsega. Štart teme je pa hecen.....ni pa hecna tema.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
apriorij je potrebno poznati temelj biologije, naprimer Krebsov ciklus. Nato pa se delovanje telesa.

Sele nato lahko dodatno apriorij uvrzemo natolcevanje o "zakisanosti".

http://www.scribd.com/doc/5937...i%C4%87nog-rada
467716-post_slo.gif

PS: twinman, če nekaj v lekarni prodajajo to še ne pomeni, da imam kakšen pozitiven učinek
lekarne so postale bolj kot ne neki trgovski centri z malo bolj usmerjeno ponudbo

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Se strinjam......sej sem obrazložil. Sam ne zdi se mi da je to vsa razlaga - namenoma nisem napisal edina, ker je verjetno treba k temu še dodat kaj, da se vse razloži. Nasploh mi ne gre skupaj trditev, da zakisanosti ni - torej je tudi z nekim kavč krompirčkom s pirčkom v roki na področju pH-ja vse v redu????? Prehrana verjetno ima svojo vlogo, zhebano okolje tudi......ali ne? Mi smo pa tudi naštimani tako, da imamo ob normalnem zdravju organizem bolj bazičen, kot kisel......stanje seveda ni povsem enako v vseh organih.
Lej...res nisem strokovnjak, samo tule sem bral: http://www.vivalis.si/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=13&Itemid=58
Pa ne me križat, če bi šlo?
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno: