Zakaj Win7 ne prikaže zunanjega diska?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.743
107
63
Ker mi je očitno crknilo nekaj na zunanjem disku sem razmontiral zadevo, vzel ven samo disk in zanj kupil "SATA to USB" konverter ter pripadajoč napajalnik. Sedaj se disk zažene, ampak PC ga ne prepozna? Imam Win7.

Preveril sem v Control Panel / Admin tools / Computer management / Disk management in tudi tam tega diska ne najde.
Sicer nisem imel doslej problemov s priklopom katerihkoli diskov, ključkov na USB.

Aja, potem sem testiral še z enim diskom (če bi slučajno bil ta zanič) in ista zgodba..

Kaj bi lahko bilo?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Sam sem imel s takimi adapterji mešane izkušnje. En je hitro crknil, pri drugem pa je pomemben vrstni red priklopa SATA2USB adapterja. Mislim, da mora bit najprej elektrika na adapterju in disku, potem pa pride šele na vrsto priklop.

Žal pa ni nobene garancije, da je disk, ki se zavrti, še uporaben in delujoč, saj je lahko šlo še cel kup drugih stvari po gobe.

Priklopi ga direkt na SATA, potem bo hitro jasno.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.743
107
63
Sprobal sem različen vrstni red priklopa, pa ni imelo vpliva..
Disk je po mojem delujoč, sem imel doma še enga, pa tudi s tistim ni šlo..

Saj bi priklopil direkt na SATA, pa imam prenosnik in ne gre
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je disk 2,5 colski ?

Če ja, ga lahko v laptop začasno vgradiš, zaženeš kaki OS z USB ključka, pa skopiraš zadeve na kaki zunanji disk.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.743
107
63
Žal je 3,5 colski..
Pokusim jutri še pri kolegu, ki ima XPje in javim, če je bila fora v Windowsih 7..