Zakaj solata in priloga za doplačilo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zakaj je pri nas potrebno solato in prilogo vedno doplačati. Dostikrat sem v tujini, naročiš recimo dunajca, dobiš velik zrezek, zraven še krompir v poljubni obliki in še nekaj solate na istem krožniku.

Zakaj je pri nas oboje za doplačilo, zakaj dobiš samo ****** zrezek, ostalo moraš doplačati? Neumnost, neznanje, požrešnost gostincev.. kaj je razlog?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Tako kot v vseh podobnih zadevah: zakaj bi ne-solatarji in ne-krompirjevci financirali tebe vsejedca? Če maš meni "dunajc", ki vsebuje vse našteto in želiš brez solate, kormpirja... boš plačal manj? Mogoče dobil dva zrezka? Boš moj k....

Ergo - zadeva je tako bolj poštena.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Fora je, da ni nič dražje v tujini kot pri nas. Pošteno? Kakor za koga.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na količino smo še vedno cenejši. Sicer pa od tiste priloge in solate pri mesu, če že pride zraven (marsikje pride), ni bohvekaj količine. Če potem v tujini naročaš take dodatne priloge, pride mnogo dražje. Pa tudi sicer v tujini tudi ne dobiš prilog kar zraven, le v nekaterih gostilnah.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zakaj je pri nas potrebno solato in prilogo vedno doplačati. Dostikrat sem v tujini, naročiš recimo dunajca, dobiš velik zrezek, zraven še krompir v poljubni obliki in še nekaj solate na istem krožniku.
Zakaj je pri nas oboje za doplačilo, zakaj dobiš samo ****** zrezek, ostalo moraš doplačati? Neumnost, neznanje, požrešnost gostincev.. kaj je razlog?

Če kaj sovražim, so to sestavljeni krožniki.
Se zgodi, da ko naročam rečem "za prilogo bom pa...", pa natakar ves vesel "je že vse zraven". Seveda je priloga tisto, kar drugače ne morejo spraviti v promet. Tako, da potem, če imajo "sestavljen krožnik" raje plačam dodatno prilogo po mojem okusu, brez vsiljenega "je že vse zraven"

Da se solata "tišči" ob krompir in meso, pa da imaš še kakšno omako poleg. Fuj!
Na teh sestavljenih krožnikih šele služijo, če že omenjaš požrešnoist, par listov solate, zmrznjeno "mix " zelenjavo z vrečke itd. ti lepo prodajo v kompletu in dobro zaračunajo.

In ko omnejaš "pri nas/tujina". Je veliko takih "all in one" gostiln tudi pri nas.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Zraven tegale sigurno ni prostora za priloge
grin1.gif

102046192_4b12f2fec1-300x225.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Zato ker tapravi gorenjc naroči šnicel + zastoj kruh (potem si ga pa vmes ko kelnar ne vidi še "sposoja" z drugih miz)!
zmaga.gif

Sicer pa praviloma če naročiš neko glavno jed je ta brez priloge, drugače pa ne gre za samostojno jed ampak za "ploščo/krožnik", dostikrat je sicer tako da je priloga všteta v ceno izberiš si jo pa sam. Vse boljše gostilne naj bi imele tak sistem, enako je s solato (solatni bar oz. solata po naročilu). Tudi v tujini je tako, en vem kje si pa ti jedel.

Je pa jasno v raznih picerija in ostalih ljudskih "menzah" dobiš na krožnik fiksen produkt in če hočeš pač pohan sir z rižem se pripravi vsaj na čuden pogled, če ne celo na zavrnitev!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri Figelmilerju ne dobiš zraven šnicla nič (je pa še večji kot od Mimi), Krompir posebej, solata posebej, pšenični pir ali dva posebej...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Ja, samo moj je debel par centimetrov - ga še ni junaka, ki bi sam celega pojedel... lokacija pa je lokalna skrivnost
grin1.gif

Kam naj pridem, pojem ko šus
grin1.gif

jebeštrga, za tazgale se splača tvegat napad :p

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
nekaj takega imajo baje tudi pri Gašperju. Mi pa šeni uspelo osebno preverit.
Nekoč so bile ubijalske porcije baje tudi v Stožicah tam nekje pri hipodromu v neki stari gostilni. Tudi tam sem samo sline cedil na slikah.
še na temo: tole je res dvorezni meč. sicer je po naročilu ponavadi dražje, ampak dobiš tisto kar želiš in večji količini.....

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
nekaj takega imajo baje tudi pri Gašperju. Mi pa šeni uspelo osebno preverit.
Nekoč so bile ubijalske porcije baje tudi v Stožicah tam nekje pri hipodromu v neki stari gostilni. Tudi tam sem samo sline cedil na slikah.
še na temo: tole je res dvorezni meč. sicer je po naročilu ponavadi dražje, ampak dobiš tisto kar želiš in večji količini.....
Pri Gašperju je takole:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Gašper v Prevojah?

Poleg tega, da so porcije res ogromne (na meniju piše Ljubljanski zrezek, dobiš jih pa pomoje 5 in podobne fore), ima tudi zelo okusno hrano. Ni samo kvantiteta, ampak tudi kvaliteta. Priporočam
smile-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Meni je bilo tudi OK. Sicer je bolj pajzl, ampak hrana je pa zelo solidna pa porcije so nenormalne. Ena porcija je komot za 4 osebe
grin1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
A res? Jst sm bla dvakrat tam pa se mi je zdel, da ljudje pridejo bolj tko uzput na kosilo, niso se mi zdele neke zaključene družbe (razen naše).
lp