Zakaj pri prehodu med celicami povezava pade?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Najprej se opravičujem, ker tukaj sprašujem stvari za faks, ampak za nalogo moram napisat razloge, zakaj včasih telefonu med prehajanjem iz ene celice v drugo, povezava prekine, kljub temu, da telefon in bazna postaja delujeta brez napak. Seveda sem že iskal po guglu, vendar na žalost neke konkretne razlage nisem našel. Če bi mi kdo znal povedat razloge ali pa če bi me vsaj malo bolje usmeril kaj naj iščem, bi bil zelo vesel.
smile-1.gif

Thx

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Najprej se opravičujem, ker tukaj sprašujem stvari za faks, ampak za nalogo moram napisat razloge, zakaj včasih telefonu med prehajanjem iz ene celice v drugo, povezava prekine, kljub temu, da telefon in bazna postaja delujeta brez napak. Seveda sem že iskal po guglu, vendar na žalost neke konkretne razlage nisem našel. Če bi mi kdo znal povedat razloge ali pa če bi me vsaj malo bolje usmeril kaj naj iščem, bi bil zelo vesel.
smile-1.gif

Thx

To se ti splaca vprasat direkt Simobil, nekaj let nazaj je to pocelo konstantno
smile-1.gif
Vsaj v Postojni

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
En razlog zakaj pade je lahko pomoje ta, da ima druga celica preveliko zasedenost. Prav tako povezava pade, ce se povezes na bazno drugega operaterja (npr. national roaming), lahko je pri prenosu prevelik BER (bit error rate), interferenca, lahko da tudi ni dobro nastavljeno kako handover naredi med dvema sektorjema itd..

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Hvala, bom probal izhajati iz tvojega odgovora, tle maš 5 zvezdic.

Če se pa kdo še bolj spozna, naj prosim ne ostane tiho.
smile-1.gif