Zakaj LCD seka podnapise?!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Zadnjih nekaj dni se na novem Philips LCDju serije 7 dogaja da na POP TV, A KANAL ter TV3 seka podnapise stran. Nastavitev je na "avtomatsko" ter na SLO1 in ostalih kanalih lepo prikazuje podnapise? Če dam opcijo "široki zaslon" podnapise lepo prikazuje vendar je slika res ŠIROKA, ni take sile ampak ni vredu... Skratka kaj to pomeni? Da ga na POPTV, KANALA, TV3 serjejo ali...? hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
50:50

Serje ga TV postaja, ker daje podnapise na črni rob (ker očitno še niso v 21 stoletju in nimajo pojma kaj je 16:9). Serje pa ti ga tudi LCD, ki reže podnapise, ker pri avtomatski nastavitvi nebi smel.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
SouthPark, še enkrat dajva. Do sedaj je nekaj mesecev delalo vse OK. Na vseh ostalih kanalih so vredu podnapisi. POP TV, KANAL A in TV 3 pa zezajo. A ni to enaka firma oz. televizijska hiša? Torej trdiš da naj LCD nabašem takoj v avto in ga pelješ na servis?
shocked-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Jaz imam staro serijo 7-ke, pa mi lepo dela in imam pravtako nastavljeno na opijo AVTO. Edino kar mi od začetka reže so črke JGP, ki imajo svoje jezičke pod vrstico se pravi odreže tisti del kamor segajo pod vrstico. Lahko pa probaš ročno sliko pomaknit malo "gor". Enostavno tisti smerni gumb "gor" pritiskaš in se slika pomika proti zgornjemu robu. Potem bi spodaj moral imeti prikazane nastavitve.

Pa probaj prej še na tovarniške nastavitve za hec postavit.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bom poskusil tovarniške naredit, bom pa tudi pogledal če je kak novi Firmware pa da vidimo! Hvala!