Zakaj kockanje nekaterih tv programov???

andrej1971

Zelenc'
29. maj 2015
5
0
1
Pozdravljeni. Zanima me zakaj mi na tv eju kocka nekaj programov. Imam nov Philipsov smart tv , kabelsko televizijo. Shema naj bi bila Telemachova. In zdaj mi praktično non stop kocka pop brio, pop kino, oto in en športni program. V televizorju imam vstavljen pcmi modul od konaxa. V hiši imamo tri te module, vsi so različni ampak vsak kocka v tej televiziji. Ne pomaga tudi če modul odstranim in ponovno vstavim. Ponudnik mi je rekel da naj bi imel kaj narobe na inštalaciji do te televizije. Samo zakaj mi potem ne kocka drugih programov ampak samo te. Mogoče enkrat na teden tudi te trije delajo kakšno uro brez problemov. Hvala za bilo kak nasvet. LP

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Vsako leto spomladi in jeseni ima Telemach težave z omaricami, kjer se zaradi toplote oziroma mraza " razštela " ojačevalec.
Hec je, da to vpliva samo na kanale na določeni frekvenci in očitno imaš ti ravno ta problem.

Telemachu reči naj ti pošlje tehnika in ta naj preveri vašo omarico in če te bo poslušal bo zadeva hitro odpravljena.
Če te ne bo poslušal boš pa deležen tega: " Potrebno je menjati kable po hiši. "

Ko bo tehnik prišel do tebe ga obvezno pošlji do omarice in naj prvo tam porihta, če kljub temu ne bo izboljšanja, potem pa zna biti, da ti nekaj prebija na tej frekvenci.

andrej1971

Zelenc'
29. maj 2015
5
0
1
Hmmm kakšno omarico? Meni na hišo pride kabel od kabelskega operaterja in na podstrešju imam samo razdelilec iz katerega so izpeljani kabli po hiši. To mi je naredil monter od lokalnega ponudnika kabelske storitve. In če jaz pogledam za program ki mi kocka jakost signala mi napiše da je slaba ( recimo 18), kakovost signala pa 0. K ostali ki delajo ok imajo jakost okrog 75 kakovost signala pa na 100.

tajkun

Zelenc'
23. dec 2013
24
1
3
Gorenjska
Zdravo.Predlagam ti, da zamenjaš kabel do vtičnice (ali konektor če imaš direktno priklopljeno), kajti to je največkrat problem.Nisi napisal ali ti na ostalih dveh TV dela OK.Lahko TV za test prestaviš na drugo lokacijo in stestiraš.Če je tam OK potem je težava definitivno na inštalaciji.Če ne, potem pokliči tehnika.A kot sem dejal, vse se začne in neha s kablom.Upam, da uspešno rešiš težavo.lp
cheer.gif

andrej1971

Zelenc'
29. maj 2015
5
0
1
Tudi na drugih dveh včasih kocka vendar mislim da ne v toliki meri. Konektor sem že menjal, kabel iz vtičnice do tv eja tudi. Samo a ni tako da bi kockalo na vseh programih če bi bilo kej narobe v inštalaciji? Ampak samo 4 programi.

tajkun

Zelenc'
23. dec 2013
24
1
3
Gorenjska
Ne sploh ni rečeno.Kot sem napisal bi bilo najbolje da bi TV (ČE NI PRETEŽKO) prenesel na lokacijo kjer druga dela OK in sprobaj.Potem boš težavo omejil na vtičnico, kabel od odcepnika do vtičnice ter izhod na odcepniku.

tajkun

Zelenc'
23. dec 2013
24
1
3
Gorenjska
Sorry, nisem prebral zadnjega tvojega posta...No, če je težava tudi na ostalih dveh potem je težava ali na odcepniku ali na konektorju dovodnega kabla (krimp konektor).Če so težave na vseh TV potem ti ne preostane kot da zavrtiš 0802280 in naročiš servis kjer ti bo tehnik z instrumentom preveril nastale težave.lp

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.932
59
63
Verjetno je jakost signala, ki ga dobiš v hišo zelo nizka. Domnevam, da imaš vgrajen pasivni razdelilec, kjer se signal še dodatno oslabi. Slabljenje signala ni po celem območju enakomerno, zato pride do kockanja samo nekaterih programov.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@andrej1971

In kabel do tvoje hiše pride od kje?

Sem ti že v prejšnjem postu napisal zakaj kockajo samo nekateri programi.

Vsako leto 2x ima cel naš blok iste težave in vsakič se kockanje konča po celem bloku, ko ponovno nastavi ojačevalec.

andrej1971

Zelenc'
29. maj 2015
5
0
1
No zdele pa upam da mi je uspelo rešit problem. Namreč odstranil sem vtičnico in na kabel ki pride iz podstrešja dal direkt konektor in vštekal direkt v tv in je takoj nehalo kockat. Potem sem to odstranjeno vtičnico za foro dal v drugo sobo in spet kocka. Zgleda da je bila kriva vtičnica. Hvala vsem za koristne nasvete.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Vsak meter kabla prinaša slabljenje signala kakor tudi vsak spoj/konektor/vtičnica.... Slabljenje je odvisno tudi od frekvence, poleg tega imaš na različnih frekvencah različne motnje, zato imaš lahko na določenih programih prej težave kot pri drugih. Problemi so ponavadi tam, kjer je signal ravno na meji po možnosti s kombinacijo ne najboljše interne napeljave in imaš hitro probleme ob večjih temperaturnih spremembah.

Če pride v hišo "več" signala, imaš seveda več lufta za izgube na interni napeljavi in razna nihanja. V primeru, da je signal že na vhodu bolj švoh pa po mojih izkušnjah brez problema uredijo. Doma sicer nimam teh problemov, se pa vidi že po nivojih na modemu, da imam bistveno boljši signal kot na drugi lokaciji, kjer so bile vmes manjše težave ampak so uredili BP (je pa na drugi lokaciji tudi interna napeljava bolj čudna z nebroj razdelilci in nekimi tankimi kabli po celi hiši preden vse skupaj pride do modema...).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Me veseli, da ti je uspelo porihtat in, da je bila kriva samo vtičnica.
Meni so jo že 4x menjali pa je vedno edina rešitev nastavitev ojačevalca.
Je pa blok že kar star in vprašanje kakšno je kaj kablovje po bloku.