zakaj je ford fiesta za 3k eur drazja od R clio?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
oboje novo, R clio woo-hoo varianta, 5 vrat , metalik, klima, FORD Fiesta isto, metalik, 5 vrat klima .... clio 9500, fiesta 12300.
vmes je se opel corsa z cca 11500 eur.

racun pravi kupi clio. v vseh treh primerih je kvaliteta bolj tako, tako. isto sranje drugo pakovanje. me prav zanima kaksen izracun bo padel ven, ko pride se VW Polo na slovenski trg ....

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
5 vratni polo z serijsko klimo, 4 x airbag, radio mp3, bo stal nekaj manj kot 11k€ ... z 1.4 motorjem, highline opremo, 17 col, tahud radio, park senzorji.... tak kot je v reklami rdeč pa bo mpc 15k€ ... dsg pa še 1,5k€ več... dizli bodo cca 1k€ dražji... za TSI motorček pa še ni cene

lp

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Zato, ker cena mora biti višja, da jo potem lahko spustiš. Če bi fiesto že v začetku prodajali za 9500€ kako bi potem dajali popuste in raznorazne akcije.? Če si pameten kupiš tisto kar kaže računica. Je pa vse isto pakovanje kot sam praviš. Pa še to, majhni avtomobili imajo absolutno previsoko ceno, isto kot tisti ta največji. Najbolj se "splača" kupit avto srednjega razreda.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če gledaš kaj se finančno splača, potem se najbolj splača majhen avto. V velikosti in ceni dandanes ni bistvene razlike med njimi in nižjim srednjim razredom, bodo pa "mali" bistveno bolje držali ceno.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Meni se vsi trije zdijo absolotno predragi.
confused-1.gif

Zato sam nikoli ne gledam novih avtomobilov.
evil.gif

Ja pa tako kot si sam rekel vsi trije so jajce,če povzamemo
redface-1.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Seveda se finančno splača kupit najcenejši avto. Jaz sem mislil bolj na to kaj vse dobiš zraven pri večjem avtomobilu, prostor, udobje,več opreme, večja varnost itd. in to le za kakih 1000€ več kot te pride majhen z sigurno manj opreme.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No jaz sem ti pa povedal, da mali avti niso več veliko manjši in ne cenejši in je skoraj vseeno katerega kupiš, po velikosti, udobju in opremi. Kar je pa pri nižjem srednjem razredu viška pa tudi bogato plačaš. Golfa 6 je samo 16cm več od kakega grande puntota. Ne trdim, da je punto enako dober, je pa tudi razlika v ceni vsaj x2.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
No jaz sem ti pa povedal, da mali avti niso več veliko manjši in ne cenejši in je skoraj vseeno katerega kupiš, po velikosti, udobju in opremi. Kar je pa pri nižjem srednjem razredu viška pa tudi bogato plačaš. Golfa 6 je samo 16cm več od kakega grande puntota. Ne trdim, da je punto enako dober, je pa tudi razlika v ceni vsaj x2.
Chevrolet cruze 1.6 LS 13000 € proti fiesti za 13000 € ni primerjave. Je pa res, da so majhni avtomobili kar precej zrasli. Golf pa je tako pojem zase in ima tiste kupce- enkrat VW vedno VW
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Chevrolet cruze ima v ceni tudi korejski faktor, isto kot ceed
wink-1.gif
Pa primerjaj ceeda s cliotom... Če gledaš kot normalen dec primerjava res ne znese.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Chevrolet cruze ima v ceni tudi korejski faktor, isto kot ceed
wink-1.gif
Pa primerjaj ceeda s cliotom... Če gledaš kot normalen dec primerjava res ne znese.

Cruze ima zelo malo korejskega faktorja,glede na to da je Oplov motor, oplov servisni interval, polno oplovih delov notri od opreme, ... praktično manjša verzija Insignie.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
racun pravi kupi clio. v vseh treh primerih je kvaliteta bolj tako, tako. isto sranje drugo pakovanje. me prav zanima kaksen izracun bo padel ven, ko pride se VW Polo na slovenski trg ....

Kupiš ibizo, po zadnji verziji si spet deli tudi notranjost s polotom, tako da je na istem nivoju. Cene se začnejo z metalico in klimo s popusti pa pod 10k EUR.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Daewooji so od nekdaj imeli (zastarelo) oplovo tehniko. Pa to še ne pomeni, da so bili dobri avtomobili. Ne dvomim pa, da cruze je dober, ampak v ceni ima še vedno korejski faktor in pika. Če bi pa sam kupoval kaj korejskega bi bil to hyundai ali kia, Daewooleti se mi vedno zdijo kakšno stopnjo zadaj. Hyundai je konec koncev sam od sebe en največjih na svetu in to ne brez razloga.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
1.2 TSI comfortline bo cena okoli 14.500€. Highline okoli 16k€ (neuradne cene).
Tahud radio ne rabš (razn, če boš za lepoto odštel o-ho-ho.000 €), park senzorji na polotu-
hysterical-1.gif
.

Jaz mam ogledanga 1.2 tsi dsg in če bo cena (z dodatno opremo 350€) nekje do 15k, za vzamem. Če bo pa več... Mi pa 1.2 turbo in dsg menjalnik vseen ni tolk všeč, da bi ga plaču več kot 15k€
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hebeš Clio, Fiesto in Polo. Vse tri krepko šiša Kia ProCeed. Sicer nisem fen Korejcev ampak če pozabim zadržke do Korejcev....moram priznati, da je Kia ProCeed best buy. Včasih mi je celo žal, da nisem namesto rabljenega BMWja kupil 2 povsem novi in full option Kii ProCeed, cenovno bi bilo isto
smile-1.gif
(ta zadnji stavek je seveda precej šaljiv)

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Jaz mam ogledanga 1.2 tsi dsg in če bo cena (z dodatno opremo 350€) nekje do 15k, za vzamem.

to se mamljivo čuje ja
smile-1.gif

POLO (ali bilokateri manši avto) za bivše 3,6 miljona SIT, kaj ste nori
bonk.gif

uf-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Jaz mam ogledanga 1.2 tsi dsg in če bo cena (z dodatno opremo 350€) nekje do 15k, za vzamem.

to se mamljivo čuje ja
smile-1.gif
Ja, skoraj zastonj.
hysterical-1.gif

Dobro, da eni kupujete nove avte, da mi drugi lahko 2x in več cenejše rabljene po samo nekaj letih.
cheer.gif