Pa veš kaj je tehnično razlika med salamo in klobaso?!
Načeloma je ni, gre za mleto meso nabasano v črevo živali in temu se na splošno reče klobasa. Če klobaso dovolj posušiš (sušenje na zraku, sušenje na dimu, ...) se jo lahko uporabi kot kolobarčke, ki jih daš na kruh, kar se lahko imenuje "salama". Skratka vsaka salama je v osnovi klobasa, načeloma mora bit "suha" zato je tudi velikokrat uradno deklarirana kot "suha klobasa".
V večini slovenije se je včasih klobase sušilo in dimilo, ker je to edini način da brez konzervansov (razen soli) preživijo dalj časa. Iz tega tudi sledi da so sveže klobase jedli samo ob zakolu (koline), vse ostalo pa je bila potem suha klobasa, ki so jo lahko bodisi jedli ob kruhu, lahko pa so jo tudi skuhali (za okus, recimo v raznih kašah). Vmesni produkt med čisto suho klobaso in pa svežo klobaso je pa npr. tradicionalna kranjska klobasa (polsuha klobasa) - pravo kranjsko klobaso se lahko je in se jo je jedlo tudi surovo (na kruhu).