Jaz imam drugo leto eno Mont puhovko (90/10), pa jo se nisem pral, je brez vonja. Če bi jo moral, bi zagotovo odnesel k v čistilnico.
Sicer pa je kot nova, nosim pa jo celo zimsko sezono kot everyday in za v hrib med 5 in 15 stopinj (lahka tanka puhovka).
Za pod 5 dam za športanje se čez en sloj tanek cez, da bolje ujame toploto, za everyday pa imam drugo bolj orng puhovko od Montane s 750 polnila 90/10, tisto pa lepo greje tudi v minus. Kar je meni prednost naravnega puha je, da lepo regulira toploto. Ko greš nekam na toplo (npr trgovina, avto), ne zakuhaš kot pri umetnih. Ko si na mrazu lepo greje ampak ne švicaš. Dodatno se vonj bolje regulira… imam se en brezrokavnik puhovko, nosim pomlad in jesen.
Kar se tiče ostalih zadev (stumfi, kapa, rokavice) pa tudi naravno volna, sploh merino je zakon. Tudi pohodna majica. Kar mi se manjka je kak dober volneni pulover, ki ne bi pikal in bi bil tudi za šiht. To pa še iščem.
Kovtr imam zimski merino volna + kašmir, za toplejše dni pa svilo. Oboje naravno. Vglavnem prisegam na naravne materiale in priporočam ostalim.
Je pa res, da sparam na drugih receh. Majice, hlace itd… razni Primarki in podobno mi je good enough. Važno, da je naraven material, da niso poliestri.