Glede cene karte ne bi znal svetovati, mi pa zgleda cena kr ugodna.
Ostalo tkole na hitro iz rokava:
1. Predvidevam da boš vzel rentacar. Moje izkušnje so, da se veliko bolj splača auto najeti preko ene od nemških agencij in tukaj tudi vse plačaš (drivefti.de, billiger-mietwagen.de, usa-reisen.de), kot rezervacija direktno na mestu prevzema. Priporočam rezervacijo nekaj mesecev prej.
2. Če boš potoval sam, ti bo kar dolgcajt, ker je veliko vožnje. Za spanje si rezerviraj motel sproti kakšen dan prej. Bodi pozoren, da je cena skoraj povsod na sobo, tako, da če vas bo več je strošek nočitve precej nižji. Cene za spanje čez vikend so višje, veliko je odvisno tudi od tega kje spiš recimo v soboto zvečer. V večjih turističnih krajih je rezervacija za spanje pred čez vikend lahko problem, načrtuj spanje za vikend dovolj prej in naredi rezervacijo.
3. V USA se vozi po omejitvah. S policaji se tam ni za zajebavat, če pihneš sledi aretacija in brezplačna nočitev v zaporu. Imajo tudi "open container policy" kar pomeni, da v potniškem prostoru ne sme biti odprte alkoholne pijače (se pravi da tudi kdo drug ne sme piti, ne samo voznik).
4. Vsaj enkrat pet jest v "in-n-out", tudi če glih ne maraš burgerjev. Priporočam tudi katero od samopostrežnih restavracij tipa all-you-can-eat.
5. V Cali se obvezno pelji po highway 1 (ob pacifiški obali od SF do LA). V Californiji priporočam obisk Universal studios (pri LA), Yosemite in Sequoia parka. V SF priporočam Alcatraz, kitajsko četrt, uno vijugasto ulico in bicikliranje čez golden gate (verjetno februarja raje peš). Fajn je tudi Monterey bay aquarium.
6. Las Vegas priporočam med tednom, čez vikend je ful gužva. Če nisi gembler boš verjetno pogledal une vodomete, pa dresirane leve v MGM-u pa sprehod gor in dol po stripu ter druge hotele od znotraj. V glavnem vse je na ene 5 km ob stripu. Če si gembler, ne boš hotel domov (dokler ne zluftaš ves keš). Osebno mi las Vegas ni preveč potegnil, mi je preveč "plastičen", ampak dobro, enkrat ga vidiš, naslednjič se z lahkoto peljem mimo. Grand Canyon - v LV ti veliko agencij ponuja izlet v GC, ampak velika večina te ne bo peljala tja, kjer je res pravi nacionalni park GC, ampak na zahodni rob GC. Če ti bo čas dopuščal priporočam, da se z avto pripelješ v GC in si ga ogledaš iz letala (lahko izbrskam s katerimi sva midva letela, če hočeš). Skywalka priporočam da se izogneš.
7. Priporočam, da si dobro izdelaš načrt poti, razdalje so tam ogromne in te hitro odnese, če ne načrtuješ dovolj dobro.
Če te še kaj zanima, vprašaj.