Zaganjalnik fuč?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Pri prvem Meganu, bencinar. Simptomi: ko daš kontakt, se sliši samo "klik". Aku je dober, kontrolne lučke gorijo normalno, na potisk avto vžge.

Če je problem v štarterju - kje se nahaja in kako stvar izgleda? Bojda malo udariš po njem in lahko stvar začasno rešiš? Kaj drugega bi bilo še lahko narobe? Itak bo treba do električarja, ampak ker je ravno nedelja, vprašam za nasvet še tule. In koliko €€€ naj pripravim?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Lahko so samo krtacke ki so strosek nekaj deset evrov. Ne vem natancno. Ce avto porines toliko da malo motor obrne; ali potem starter prime ali ne?
Zapelji do kaksnega lokalnega stromarja z referencami pa naj se poigra z njim. Da bi zaradi startarja prodajal avto je mislim da BZ.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Če avto vžge na potisk pomeni, da je akumulator dober, štarter pa zanič.Štarter se običajno da obnovit že za 25+ eur tako da ni nevem kaki strošek to.
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
tole s kladivom bo mogoče šlo parkrat..potem pa adijo. dol vzet, pa menjat krtačke.

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Preden začneš uporabljat kladivo, prečekiraj signalni kabel, ki gre na zaganjalnik. Nameščen je na spodnjem delu zaganjalnika, ločeno od ostalih. Če se prav spomnim, je to tanjši kabel bele barve (morda je le konektor bel). Z malo spretnosti ga dosežeš ga tudi z roko od vrha. Ta konektor lahko malo "zarusta" in dobiš podobno obnašanje, kot pri tebi. Kladivo sicer v tem primeru zna pomagat, ampak le v smislu vibracije konektorja, ki morda spet dobi stik.

LPM

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
če bi tisti kabel bil slab ne bi bilo niti klika potisne tuljave...

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
No, pri meni se je slišal "klik", ampak iz releja pod armaturko. Avtor pa ni specificiral, od kje prihaja ta zvok. Če je iz tuljave, potem seveda obnova.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik matejmesar pravi:
No, pri meni se je slišal "klik", ampak iz releja pod armaturko. Avtor pa ni specificiral, od kje prihaja ta zvok. Če je iz tuljave, potem seveda obnova.
Včeraj se mi je zgodilo, da se je na Scenicu ob zaganjanju slišal samo rahel klik, kontrolne lučke pa so normalno svetile. Prepričan sem bil, da so šle krtače in sem hotel demontirati zaganjač. Na vso srečo je matica na plus kablu bila zrahljana, tako, da sem to zategnil in s tem rešil zadevo.

LP Janko

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Diagnoza - pokvarjen avtomat.
Strošek - 130€, vključno z (de)montažo in pregledom štarterja. Levji delež odpade na delo, ker je bojda stvar zafookano montirat. Krtačke so še na več kot polovici, zato je mojster odsvetoval menjavo, ki sicer stane 35€. Sem se strinjal z njim.

Drag špas za staro garo, ampak jebiga... nov Grandtour je še precej dražji
smirk-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Ne pri tem, o katerem je govora tukaj.

Težava je pri drugi generaciji. Za tretjo (trenutno) pa nimam pojma.