Zaganjač za traktor in ostale stroje

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Vsako leto imamo problem z vžigom traktorja (en star IMT), kateri ima zanič alternator in ne polni akumulatorja. Ta traktor se uporablja ravno ene 5x na leto, zato popravilo nekak ni smiselno. Do sedaj smo akumulator polnili s polnilcem, ampak ni to to, saj se aku uničuje, pa včasih pozabiš napolniti in je potrebno potem zraven postavljati avto, da na kleme vžigamo. Sedaj je že aku zanič, saj se ne napolni dovolj, pa sem mislil da namesto novega akumulatorja kupimo raje kak zaganjač.
Vem, da obstajajo neki zaganjači za ta namen, recimo "asistenca-pomoč na cesti" ima takšno napravo, da ti s klemami vžge avto, če imaš prazen aku. Se dobi kakšna poceni varianta tega zaganjača, oziroma kako se mu sploh reče? Kako se zadeva obnese?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ti hočeš zagonski usmernik.. Zadeva za par 100 A je svinjsko draga , pa še kaj bo če ti traktor crkne na njivi ??????? A boš kabel vlekel na njivo in usmernik s krjolo prevažal ? Daj popravit tisti dinamo, ali pa daj predelat na avtomobilski alternator. Pa saj imaš kakega šlosarja v bližini, avtomehanika ali pa električarja s smislom za mehaniko... Bo najceneje.... Za primer jaz imam na zetorju že drugi alternator od Citroena BX....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Najbrz res
ceneje kot nov aku, ceneje kot tista mobilna start naprava.
Ves tocen razlog okvare?
Ce ves, odstrani alternator in ga daj kakemu vaskemu ali lokalnemu stromarju. Ce tega ne ves, naj stromar pride preverit kaj tocno je narobe.
Ce imas traktor na prostem, pozimi daj acu na toplo, ce ga ne rabis celo zimo. Uporabnost mu bos povecal za 2-3x. V nasem je 11 let star acu, pri svaku je 5 zimo pokleknil-znamka ista.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Da ni samo kak reglar fuc ali kaj podobnega. Strosek materiala mogoce nekaj 10 evrov, delo pa odvisno od tarife izvajalca. Od enega piva pa do....

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Samo za info, na našem traktorju je šel regler, cena novega okrog 80-100 EUR, Cararo. Potem sem ga sam narazen vzel, ugotovil da so šle diode, zamenjal s podobnimi - malo predelave, zdaj dela že 8 mesecev BP, strošek pa je bil 7 EUR za 2 diodi + moj čas.
smile-1.gif

Lp,

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja ker je verjetno kak italijanski regler,.zato 100 eur
IMT jev je par 10 eur ..