zafira 1,6 vs 1,8

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ojla,
kakšne so prednosti in slabosti obeh Oplovih bencinskih mašin v generaciji 2008 in naprej,..
Prednosti in slabosti Zafir na splošno, serijske napake, težave?
Lastne izkušnje zaželjene,..

b

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Imam astro z 1.6 in če bi kupoval še enkrat, bi vzel 1.8. Poraba bi bila ista, avto bi pa bolje šel. Če imaš možnost vzami 1.8

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
so le razmišljanja,.. trenutno nisan primero 1,6 bo potrebno zamenjati,..ford tudi ni več nov in ima težave z vklapljanjem spirale nad 100 km/h,..
žena dela 15 km na dan, jaz 65,.. za njene potrebe bi bila 1,6 dovolj, uporabili pa bi jo tudi za na dopust 2x letno,..meni bi moral ford kljub napaki še služiti kako leto ali dve,.. Če bo padla odločitev o nakupu čez kakšnega pol leta bo itak potrebno na testno vožnjo,..

kako je s pedelavo oplov na plin? so kakšen težave?

b

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Za koga je torej Zafira, zate ali za ženo?
Če je za ženo, je 1.6 tudi dovolj. Če imaš pa viška denarja pa seveda tudi 1.8. Predelava na plin se pa pomojem ne izplača.

lp

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
v štartu za ženo, ko pa menjam forda vzamem zafiro, njej pa kinder jajček,..
b

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
v štartu za ženo, ko pa menjam forda vzamem zafiro, njej pa kinder jajček,..
b

Drugače sam v skoraj 4ih letih nimam z avtom nobenega problema. Ker je zafira razen oblike precej enaka sklepam, da tudi tam napak ne bo.

No, čisto pri novem so mi menjali radio, ker je zajebaval, pa po kakem letu ali letu pa pol ene 2 gumice pri amortizerjih, ker je baje bila kar "serijska" napaka in je malo pokalo ko si šel čez policaje.

Aja, pa sedaj je bil en vpoklic nekaj za hupo, sam še nisem šel, ker meni dela
smile-1.gif

In še glede 1.6: za peljat se je OK, po AC tudi potegne bp, sam ga je treba tiščat. Tudi do 200 po števcu sem probal, čeprav ponavadi ne divjam.

Poraba? Precejšnja, sploh če je vmes mesto. Sem pa ravno iz morja in poraba iz Lj do portoroža in nazaj striktno po omejitvah (130 po števcu) je bila 7,3. To pa spet ni neki jako velik.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
glede na to da z ženo nisva divja voznika bo verjetno 1,6 zadosti,..konec leta itak pride nov model,..star dobi oznako clasic ali pa tudi ne,.. ostane pa v proizvodnji,.. potem pa bomo videli kaj bodo ponudilil,..
takrat tudi pade odločitev o novem oz. rabljenem in o tem ali bo bencin ali disel,..do takrat pa lahko raziskujem
cool-1.gif

b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
trije zici bi bili ok,.. je pa res da bosta fanta stara 11 in počasi zicev ne bo treba,..se čedalje bolj upirata,..
se mi pa zdi zafira funkcionalna,..
b

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Opa nova pride ven. Upam da bo to znizalo ceno rabljenim. Nekatere se kar dobro drzijo ceno.
Sicer pa ne vem koliko ima 1.6 konjev (nekoc 100, potem 115), pri 1,8 si vsaj en razred visje ce ne dva pri zavarovanju. Ce nimas kakega bonusa se bolj pozna kot pa poraba dizel-bencinar, kaj sele 1,6/1,8. Znanec v vasi je imel 1,8. 15km do sluzbe(konica v lj) porabo baje malo nad 8. Sedaj si je zaradi potreb omislil GE 20dci kot vidim. Lahko ga kaj specificnega vprasam, vem da je bil prvi lastnik, prevozil je kaksnih 60-80kkm? Do prodaje.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
večjih težav mi mehanik ni omenil,..avtpmobil naj bi bil zanesljiv,.. oblika mi ni ravno lepa, izgleda pa funkcionalna, zadnja klop izgleda bolj žalostno kot lojtrni voz,..a upam da le izgleda, zavarovanje in konji bi moral ustrezat,..

bomo videli,..

b

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Zafira alpa C4 frand picasso sta men tud dobra, sam mi je picasso mal lepši, ampak se baje več kvari. Sem prebiral forume, za zafiro skoraj ne najdeš posta kjer bi bila omenjena okvara... za C4 je pa kar nekaj jamranja.

Kar se pa porabe tiče pa mislim da 1.8 še več pokuri kot 1.6. Od kje vam logika da večja mašina manj porabi, potem takem bi moral 6.0 bencin proizvajati ne pa rabiti......

LP

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Definitivno vzami 1,8. Oce vozi Astro karavan s tem motorjem in ima pri 70% relacije in 30% mesta povprecno porabo 7,3. S tem da avto se lepo pelje, ni pa to nek dirkac. In ker ima Zafira predvidevam se kaksen kilogram vec, se to zna toliko bolj poznati. Ko pa sem vozil Astro 1,6, sem pa bil razocaran nad performansami. Ce si sam v avtu je se OK, ce pa vas je vec in se nekaj prtljage, pa se avto ze lepo muci. Ne narobe razumet, tudi z 1,6 se da peljat BP 180 km/h, le traaaaaja, da prides do tja...
smile-1.gif

Glede tezav...ko je avto bil star cca 3 mesece, je bil na servisu zaradi cudnega ropota v motorju...zamenjali so neko stvar pri odmicnih, seveda pod garancijo. Drugace je avto po stirih letih brez tezav.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Od kje vam logika da večja mašina manj porabi, potem takem bi moral 6.0 bencin proizvajati ne pa rabiti......

Mogoče zato, ker je Zafira z 1.6 nepremičnina in jo moreš stalno priganjati v obrate če hočeš, da se kam premakne, medtem ko 1.8 dosti bolj lahkotno premika tak avto?