Zafilan odtok za pralni stroj

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Doma mamo zamašen odtok, na katerem je odvod pralnega stroja. Prvič po nekaj letih so se prale cote z navadnim praškom in je pri splakovanju začela prihajati pena iz odtoka. Drugače peremo s tekočim detergentom.
Blokada je že na začetku, cevi je ene 3 cm, potem je koleno. Kako daleč je ta sloj, ne vem. Prebiti se ga ne da, nisem pa poskušal s pretirano silo.

Kako to spucat? Zadeva je dobesedno trda kot kamen. Mojster za pralne stroje, ki ga poznamo, je rekel, da naj vlivamo not sredstvo za odmaševanje odtokov.

Sigurno obstaja še kakšen bolj ekspresen način. Spomnim se, da sem enkrat kaseto za prašek namakal dva dni v cilitu pa ni šlo dol. Naša voda ma tudi malo več vodnega kamna. Kaj svetujete?

Hvala!

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
Razna sredstva za odmaševanje ti verjetno ne bojo nič pomagala(ali pač).V tvojem primeru te reši zajla za odmaševanje,smo meli doma isti problem pa smo rešli z zajlo.
Lp.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Zajla, lepo vrtis in ti vso umazanijo povrta. Imas v raznih Bau trgovinah za majhen denar.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Podoben problem sem rešil slab mesec nazaj (prvi zamašen odtok v bajti
frown-1.gif
) - 5m zajla v Bauhausu stane okoli 6EUR (Merkur je skoraj 3x dražji).

LP,

Milan

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jp...če se komu zdi to hudo naj bo vesel da še ni nikoli odmaševal zamašenega kolena od pisoarja
cry12bpy.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
če je zabita od vodnega kamna, nalij kis not. to je najboljše sredstvo proti vodnemu kamnu

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Zdaj je zaenkrat okej, dve rundi sta se oprali brez problema. Kolikor je šlo, sem podrehal tistega kamna, zgoraj nad kolenom pa je takoj kroglica, za katero dvomim, da bi spravil zajlo mimo.

A mogoče kdo ve, kako in če vodni kamen pripomore k temu zasuševanju?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz bi rekel PREVEČ praška

Veliko VEČ praška ne pomeni BOLJE oprano

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če bi bilo praška preveč, se to itak pozna na cotah, pri nas smo pa taki picajzli, da take stvari takoj opazimo ... Max ena dozirka, to je pol ene špure, v dve pa nismo nikoli dajali.

Pralni stroj je drugače od znotraj spucan in okej, lani sem po par letih spucal celo zgornjo plato s šobami, cevi iz kasete pa vse cevi s pumpe pretipal, če so kje kaki tujki - drugače pretiranih anomalij razen ene tanjše plasti suhega praška v kaseti ni bilo. Tudi majster za pralne stroje pravi, da je stroj drugače čisto bp, samo to nabiranje je sumljivo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.361
9.597
113
EU
Pralnemu stroju občasno dodaj v posodo s pralnim praškom, sredstvo proti vodnem kamnu.
Tablete se dobijo tudi pri hoferjih, mečkatorih in podobnih trgovinah.

Poznaš tisto..da pralni stroj bo dlje živel dodaj....
cheer.gif