Zadnji kovček

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
Koliko literškega bi človek montiral na moped? Mi ponujajo 52L pa se mi zdi ogromen. Je pa res, da gresta 2 čeladi noter. Original od Kawasakija je 29L tako, da sem študiral nekaj v tem volumnu.
Torej +- za 52L kovček.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Imaš vmesnega v46, gresta not tudi dve čeladi postrani.

Ne vem kaki moped maš, če map skutera eno čelado itak dap pod sedež a ne.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, potem sva bližnja "sorodnika".
Jaz sem vzel od givija v46 plus dodatek za naslon za sopotnika ki se zavije na kovček in je kišta dovolj velika. 29l je kar premalo za dva.
Zapelji se do tc shopa in poglej kufre v živo pa boš videl, naj dajo not kakšno čelado pa boš videl kolko je placa-

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Jaz sem vzel 44l od Louisa. Gre za Kappa kovček, ki skupaj z odsevnikom in naslonjalom na sopotnico stane135,00€. Največ dobiš za svoj denar.

Za Maxi Givija se nisem odločil, ker preprosto ne gre na moj moped oz. bi izgledal skrajno čudno s tako velikim kovčkom. Bom popoldan kakšno slikco prilimal.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Na sliki je 44l Motodetail (Kappa), katerega sem jaz kupil. Brez nosilne plate stane 100€. Nosilna plata stane 25€. 33€ stane naslonjalo za sopotnico in 9€ stane reflektor.

Za 167€ brez nosilca kovčka, tako kupiš kvaliteten kovček, razen če te mogoče moti, da ni firma. V tem primeru izberi Givi.
663773-Motodetail.JPG

Priponke

• 663773-Motodetail.JPG
    663773-Motodetail.JPG
    25 KB · Ogledi: 297

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Zgoraj glej samo glavni kovček, ne stranskih.

Tukaj v prilog pa imaš 42l kovček, tudi Motodetail, plastika pri tem je nekoliko šibkejša, se opazi na otip v trgovini in pa proti praskam je nekoliko manj odporen, ker ima nek sijaj čez črno barvo na katerem se praske nekoliko hitreje opazijo.

Stane pa skupaj s plato samo 60€! Je definitivno vreden tega denarja! Zgolj v premislek...
663778-Motodetail2.JPG

Priponke

• 663778-Motodetail2.JPG
    663778-Motodetail2.JPG
    30,1 KB · Ogledi: 309

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
Živjo,

hvala za slike

Sam bom dal Givi in sicer nosilec, ki ima opcijo tudi stranskih kufrov. Za začetek pa bom montiral samo zadnji top kovček - predvsem zaradi sopotnice, da se lahko nasloni zadaj.

Kaj pa običajno trajbate sabo v teh kovčkih? Sam bi recimo občasno nucal kak kos obleke, šlape, da se na cilju preoblečem.
Sicer imam tudi tank torbo, ki je uporabna za kako majico, šlape in vodo.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

No med Kappo in Givi ni neke razlike, od kawe pa je cena precej zasoljena.

Jaz imam tega v46 model.

Nosilec, plošča m5m in kovček so stali skupaj 281 EUR pr nas.
Dodatno sem se odločil še za naslonjalo za na kovček za sopotnika, 41 EUR.

Za eno osebo je takšen kovček tudi za par dnevne izlete več kot dovolj = pogoj je da spiš v hotelu, b&b.
Tam na sliki je v kufru spakirano za 2 osebi. Dvojni šuhe, dvojne kavbojke, majice in perilo za 3dni, kozmetika, dve vetrovki in navrh še pokrivalo za motor, vse gre lepo not, če lepo zložiš.

Ko prideš do namestitve kufer z enim klikom snameš in ga odneseš v sobo.