Zadnje steklo ne gre gor

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Pozdravljeni,

na poti na morje mi je dol ostalo zadnje steklo in me zanima ali je možna kakšna hitra rešitev kako ga ročno dvigniti, ker potem bo potrebno verjetno ponovno zamenjati motorček?

Avto je pa renault grandtour megane.

Pa mogoče kdo pozna v Ljubljani kakšnega dobrega in poceni električarja, ki bi motorček tudi obnovil ali pa rabljenega poiskal?

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Kaj je to: zadnje steklo? Steklo v zadnjih vratih?

Če to, sem dal to čez leto tudi sam.

Lahko imaš fuč motorček, polomljena vodila, zajle, ki dvigajo šipo (ali škarje, ki dvigajo šipo), koleščke, ki vodijo zajlo...

Je pa vsekakor mogoče podreti tapeto od vrat in z nekaj jebanja ročno poriniti šipo navzgor... Hudič je, ker boš rabil nekaj orodja (kakšen izvijač in špic cange), ki ga verjetno nimaš s sabo...

Srečno.
tongue-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.968
113
Zadnjič se mi je to zgodilo na Laguni, mi je uspelo na silo ročno šipo gor dvigniti, nisem se pa še ukvarjal naprej,
moram en dan podret in pgoledat
rolleyes-1.gif

Cyberlukir

Zelenc'
27. apr 2013
19
5
3
Celje
Se nam je enako naredilo na passatu. Začasno smo uredili tako, da smo šipo na roke potisnili gor, ter zraven držali gumb za dvig, tako da jo je tudi zadržalo v zgornjem položaju.
Se je pa kasneje ugotovilo, da so bili polomljeni nosilci, kateri držijo šipo in mehanizem skupaj. Strošek par eur.

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Meni sej pa zdaj zgodilo drugič na meganu in vedno je bil motorček. Problem je, ker ne morem dvigniti šipe in je trenutno za silo s polivinilom zaprto, ker ga imam po prvi izkušnji vedno s seboj in duck tape.