Za vse tiste ki mislite da se GSM neda izslediti :

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
seveda se zadevo da locirati vendar lahko do tega podatka pride policija ne pa vsak ki ima 2 minuti časa.

b

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Policija bi URADNO morala to dobiti preko sodnega naloga.

V praksi se pa v določenih primerih da tudi zaobiti ta postopek.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tako nekako ja... saj na mobitelu se lahko sam "izslediš" samo stane podatek nekaj centov. Nič novega, samo uradno pa če te hoče nekdo najti, ne gre kar tako enostavno. Načeloma bi moral biti v igri nalog...

In potem ljudi skrbi satelitsko cestninjenje
hysterical-1.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Itak da se da izsledit, če so atomsko bombo naredil, bojo pa še določenga uporabniga ukradenega telefona izsledil, samo če bo v igri dovolj volje in denarja

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
hvala bogu, da so mojega SE W810i "našli". že dve leti od kar so mi ga ukradli, pa še vedno nič. mi je policija rekla, da mobitel ne da informacij, čeprac so oni dali zahtevo za sledenje!
stupid-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Tako nekako ja... saj na mobitelu se lahko sam "izslediš" samo stane podatek nekaj centov. Nič novega, samo uradno pa če te hoče nekdo najti, ne gre kar tako enostavno. Načeloma bi moral biti v igri nalog...

In potem ljudi skrbi satelitsko cestninjenje
hysterical-1.gif

Satelitsko cestninjenje pa s tem nima nobene povezave...

Sicer nevem tocno, kako je projekt zastavljen... Vendar ce imas samo GPS sprejemnik, je komunikacija le enosmerna... torej ta sprejemnik od satelitov pridobi lokacijo in ce ima tri satelite v "vidnem" polju, potem izracuna polozaj (zemljepisne koordinate)... potem je pa od softvera odvisno, kako te podakte interpretira... Pri satelitskem cestninjenju mora biti torej se nek modul, ki recimo preko GPRS povezave pridobiva karte oz. posilja podatke nekam v obdelavo, da ti potem lahko izstavijo racun, koliko kilometrov si prevozil po placljivih cestah ...

Sam GPS sprejemnik pa brez dodatnega modula ne zna komunicirati nazaj preko satelitov... da bi potem tako, kot vidimo v raznih filmih s CIA, NSA,... in podobnimi agenti, ki vzamejo notebook v roke in cez par sekund imajo tvoj polozaj
smile-1.gif

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
hvala bogu, da so mojega SE W810i "našli". že dve leti od kar so mi ga ukradli, pa še vedno nič. mi je policija rekla, da mobitel ne da informacij, čeprac so oni dali zahtevo za sledenje!
stupid-1.gif
Mogoče bi moral izpolniti Obveščanje o aktivnosti mobilnega aparata
grims-1.gif

Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Itak da se da izsledit, če so atomsko bombo naredil, bojo pa še določenga uporabniga ukradenega telefona izsledil, samo če bo v igri dovolj volje in denarja
Atomska bomba - 1945 tehnologija
ne-ne-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sam GPS sprejemnik pa brez dodatnega modula ne zna komunicirati nazaj preko satelitov... da bi potem tako, kot vidimo v raznih filmih s CIA, NSA,... in podobnimi agenti, ki vzamejo notebook v roke in cez par sekund imajo tvoj polozaj
smile-1.gif

Saj ne gre za to - Veliki Cestni Brat te bo lahko spremljal, ko se peljes v sluzbo, iz sluzbe, v trgovino, k ljubic, itdi. Da to ne poteka preko povratne povezave s satelitom, je povsem brezpredmetno; ena povezava s ":centralo" je (GPRS) in preko nje posilja avto svojo lokacijo, pa se lociranje preko GPS.je precej bolj natancno kot lociranje preko GSM (ceprav ni objektivnega razloga za to, ce bi bila zadeva pravilno izvedena).

netko

Guru
25. jul 2007
6.977
2.264
113
se sprašujem kako v kur.cu pravnik si šele ti da si se pustil tako odsloviti... toliko o tem kako znaš člene brat v svojo korist

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
pa ja glih to je merilo, kakšen pravnik sem jaz
aplauz.gif

jaz sem si kupil boljši telefon in se nisem sekiral... ampak, tolko, da povem, kak deluje policija in kako se potrudijo najdi telefon.

netko

Guru
25. jul 2007
6.977
2.264
113
če bi bil za kej pravnik si teleona nebi kupil sam...
smajlije bi pa nadomestil z jokci...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
seveda se zadevo da locirati vendar lahko do tega podatka pride policija ne pa vsak ki ima 2 minuti časa.

b

1. Kaj je "lociranje"? Ne gre za "sledenje" mobilniku. Gre za dostop do podatka o bazni postaji, preko katere je bila opravljena zadnja storitev. Ta podatek razkrije približno lokacijo uporabnika.

2. V Sloveniji se pri klicu na 112 ali 113 podatek o približni lokaciji posreduje operaterju na tej številki. Torej lahko le ta pomoč ustrezno usmeri četudi klicoči ne ve, kje se natančno nahaja. Za Mobitel vem, da se ta podatek posreduje, za ostale operaterje pa ne vem, naj povedo drugi.

3. V ostalih primerih je obvezna sodna odredba. Če in ko jo policija pridobi, je operater dolžan podati podatke, zahtevane v tej konkretni sodni odredbi. Poda lahko recimo podatek o bazni postaji, preko katere je bila opravljena zadnja komunikacija pogrešane osebe. Če je bilo to pred dvema urama, je podatek pač toliko star. Podatki o bazni postaji se zabeležijo le ob začetku storitve, recimo pogovora, sicer pa ne.

4. na Hrvaškem se je lahko zgodilo prvo ali drugo. Iz članka sodeč so klicali 113, če imajo podobno zakonsko ureditev, kot pri nas, so s tem klicem policiji sporočili svojo okvirno lokacijo, ta pa jih je lahko nato začela reševati.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
seveda se upam da vsi strinjamo da to ni lociranje tipa gps ampak vsaj pribljižni teritorij kjer se stranka v določenem trenutku nahaja,...
če je podatek starejši je pač več možnosti da ga na tistem mestu ni več.

b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Seveda. Gre za zelo grob podatek, s katerim si lahko reševalci pomagajo v toliko, da na grobo omejijo področje iskanja. In da nekoga, ki je blizu Triglava, ne iščejo po pobočjih Mangrta.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
A ni tako, da oni vidijo na katero bazno postajo si priklopljen, vse kar pa oni vedo je, kje je lokacija te bazne postaje, posledično lahko sklepajo, da se ti nahajaš nekje v okolici te bazne postaje.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
766
113
Na morju je to veliko lažje, če povedo, da so nasedli na en otok, potem jih normalno ne bodo iskali na odprtem morju...