Za vse ki kupujete zemljo,hišo...

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Kolikor vidim je to samo za kmetijska zemljišča! Tu ni nobenega stanovanja
frown-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če maš kej keša, se splača tole gledat za svoj kraj. Če le malo poznaš gradbeno politiko svoje občine, lahko kupiš zemljo, ki se kasneje spremeni v zazidljivo parcelo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Če maš kej keša, se splača tole gledat za svoj kraj. Če le malo poznaš gradbeno politiko svoje občine, lahko kupiš zemljo, ki se kasneje spremeni v zazidljivo parcelo.

V bistvu so to že v naprej dogovorjene zadeve-malo je takih da bi se res iskal kupec.

Kar se tiče gradbene politike-ne bodi naiven, da boš kot mala riba prišel poleg.

Drugače pa obstajajo strani kjer lahko najdeš nepremičnine za pol cene-če ti jo pa uspe kupit je pa druga pesem.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
tole je vse ze dogovorjeno... oz se res morda kdaj najde kaksen "padalc"... je pa fora da ce prodajas kmetijsko zemljo MORAS obesit na obcino "ponudbo"...

aja je pa na tem portalu tudi razpis od sklada kmet. zemljisc... kar pa zna kakemu kmetu pridt prav...

najceneje se da zemljisca kupiti na "javnih" drazbah... ampak moras biti pri skledi, se dogovorit da so objave "javne" (v "najbolj" branih casopisih:) sploh po moznosti za mariborski konec v primorskih novicah in za gorenjsko v doljenskem listu:))))) ter da je speljanih ze par krogov (recimo 2)

ampak to so druge risanke

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
No stran sem dal gor zato ker mislim da bo mogoče komu pač prišla prav. Če že ne drugo da vidi informativne cene ali pa kaj podobnega.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
dražbe

Evo link do skoraj vseh dražb, ki so trenutno v Sloveniji. Vendar pozor, ni vse zlato kar se sveti. Zadeve niso tako enostavne kot se morda zdi na prvi pogled.

Zdi se mi zanimiva zadeva, 10 % polog od vrednosti nepremičnine ni težava, problem je 90% ki ga moraš plačati v 8 dneh
smile-1.gif

Je še kakšna druga skrita past/ pogoj ,...?
Se resno zanimam

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
10 % polog od vrednosti nepremičnine ni težava, problem je 90% ki ga moraš plačati v 8 dneh

Ocenjene vrednosti.

Pa ni rečeno da je problem samo 90%.
evil.gif

Citat:
Je še kakšna druga skrita past/ pogoj ,...?

Je-drugi dražitelji.
evil.gif

Drugače pa si po pravnomočnosti sklepa avtomatsko vpisan v zemljiško knjigo v roku enega meseca. Prav tako se avtomatsko brišejo bremena na nepremičnini.

Pa če kupuješ hišo/stanovanje v katerem živijo ljudje znaš imeti velik problem z njihovo izselitvijo.

Nazadnje urejeno:

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
To itak da so težave z bivšimi lastniki, po drugi strani pa se zadeva verjetno bolj splača kot pa nakup nepremičnine preko agencije

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Za koliko cca pade cena na neuspešni prodaji?
(kolikšna je provizija v % ki jo mora plačati najvišji ponudnik ki v 8 dneh ne plača preostale kupnine)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Za koliko cca pade cena na neuspešni prodaji?

Na drugi dražbi je cena 50% ocenjene, prav tako na tretji.

Citat:
(kolikšna je provizija v % ki jo mora plačati najvišji ponudnik ki v 8 dneh ne plača preostale kupnine)

Iz varščine se plačajo stroški sodišča-koliko pa ne bi vedel.

Vendar pazi-jaz sem nekoč čakal na vračilo varščine 1 (eno) leto. In takrat ne tečejo obresti, če pa si jim dolžan pa.

Pa nikar ne plačuj preko interneta, ker moraš položnico predložiti sodniku.

To velja za vse resne zadeve-ko sem plačal nekaj na zemljiško knjigo se mi zdi, sploh niso vedeli in so mi nabili 50%(?) penale. Sem moral it direkt na banko po pisno potrdilo o nakazilu.
bonk.gif

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Torej če se na 1 dražbi prodaja nepremičnina ocenjena na 100.000 EUR, je izklicna cena 50.000?

A je potem pri drugi dražbi izklicna cena nižja od 50.000?