? za lastnike Sony Ericssonov

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
lepo pozdravljeni.

Kupujem izključno Sony Ericssonov mobitel za očeta (stara navada-železna srajca
wink-1.gif
).

Katerega mi priporočate, glede na zahtevo, da ima mobitel čimvečje fonte (starejše oči pač slabše vidijo) ?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ni neke razlike.. Prakticno imajo vsi skoraj enak software, razen P in X serij..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kdo je sedaj glavni zastopnik za Sonya oz. na koga se lahko obrnem za vprašanja o prihajajočih modelih?

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ajvanho pravi:
lepo pozdravljeni.

Kupujem izključno Sony Ericssonov mobitel za očeta (stara navada-železna srajca
wink-1.gif
).

Katerega mi priporočate, glede na zahtevo, da ima mobitel čimvečje fonte (starejše oči pač slabše vidijo) ?

Ne SE
frown-1.gif
Tudi jaz sem jih navajen, a ze od casov T68 dalje niso naredili telefona, ki bi se mu dalo povecati fonte (zdaj imajo samo eno velikost, namesto vecjih, normalnih in manjsih).

Mami bo pocasi krepnil en T-nekaj iz tistega obdobja in bo rabila novega, pa tudi ne vem kaj izbrati ... najbrz bo morala biti Nokia, z vsemi slabostmi ki jih imajo, so pa vsaj vecje crke v imeniku in pri pisanju SMSov.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
LG Wine je kul, za starejse uporabnike.. ce imajo malce tezav z velikostjo crk.. Pa se dovolj simpl je..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jop, moj dedek ga ima in je navdušen, ker vse z lahkoto vidi. Ga je še njegova bivša sodelavka kupila, ko tudi že slabše vidi.

Telefoni prilagojeni za starejše so po moje zlata jama, ampak se proizvajalci kar izogibajo izdelavi telefona s simpl menijem, ogromnim tekstom in tipkami, kot da jim denar smrdi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Je to to ? Na sliki so videti zelo majne crke, pa se v enem kosu ni (candybar). Manj kot so gibljivi sklepi (prsti), manj so prakticni telefoni, ki zahtevajo se kaj drugega kot samo pritiskanje na gumbe
frown-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha. Stevilke niso tako zelo aktualne, ker prakticno nihce ne klice vec po stevilkah, vse preko imenika. Velika morajo torej biti imena v imeniku, napisi v menijih (da prides do dodajanja novih kontaktov in SMSov) ter SMSi (branje in pisanje). Slikice v menijih so v bistvu povsem odvec, ker samo zasedajo prostor za tekst.

Ali velja to o velikih crkah za vse LGjeve telefone ? (tudi tiste, ki niso skoljkastega tipa)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja saj, LG ima ogromne fonte v meniju in imeniku..

Velja trenutno samo za Wine.. Ker je posebej prirejen oldijem..
smile-1.gif

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
En dan spustim pregled svojega posta, pa vidim, da ste bili zelo pridni s komentarji in hvala Bogu, da se lahko pogovarjamo tudi o starejših brez kakršnekoli manjvrednosti. Kar lepo stopamo za njimi in tudi nas bodo slej ko prej doletele slabše oči in prsti, ki nas bodo ubogali vse manj.

Zato se vam zahvaljujem za nasvet, kar se LG Wine tiče, še za kaj podobnega pa seveda že vnaprej hvala. Lepo se imejte vsi skupaj..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Zakaj pa manjvrednost?
smile-1.gif
Vsak uporabnik ima svoje potrebe in starejsa populacija prav tako. S tem, da se jih je do nedavnega bolj ali manj ignoriralo glede njihovih zelja.. Neumna politika proizvajalcev..

Klik

Tele modele se malo preglej, ceprav osebno mislim, da je Wine se vedno najboljsa izbira..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kako je pa s preprostejsimi Samsungi ? Znanec je kupil tistega v Dzabest paketu za 1 cent in je imel kar velike crke - sicer ne stalno, ampak vsaka izbira, na katero gres v meniju, se ji tekst poveca prakticno na dvakratnik prejsnjega, kar je preprost nacin za stlaciti veliko izbir in hkrati velik tekst na telefonski ekrancek. Imajo morda ti modeli (B2100, B2700, E250i, itd.) vsi isti softver, podobno kot male Nokie oziroma vcasih SEji, torej da so povsod priblizno enako veliki fonti ?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Zal nimam izkusenj z njimi.. Verjetno je tudi od modela odvisno.. Ce ima zaslon z veliko resolucijo je text logicno manjsi..