za katere ceste je obvezna vinjeta

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ali obstaja kje konkreten seznam cest, za katere je obvezna vinjeta?
v ZJC je pisalo "Cestninske ceste in cestninske cestne objekte določi Vlada Republike Slovenije, v kolikor jih ta zakon ne določa drugače.", vendar nisem našel seznama. na darsovi strani pa piše, da so vinjete obvezne za vse AC z izjemo odseka od karavank do hrušice.
in pa, zanima me še, ali se znaki za AC/HC ter znaki za naselje med seboj izključujejo?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Izvolite uredbo - poglej pa sam ali je slučajno kaj "novejšega" za nove odseke.

Drugega dela pa ne razumem.
17758-icon_confused.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ne, zanima me za primer, ko zapelješ z AC ali HC (recimo na LJ obvoznici) mimo znaka za naselje. od te točke naprej, predvidevam, ne potrebuješ več vinjete.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Je to pomembno? Ker do prvega križišča imaš enosmerno cesto, na katero si lahko pripeljal samo iz AC/HC.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne, zanima me za primer, ko zapelješ z AC ali HC (recimo na LJ obvoznici) mimo znaka za naselje. od te točke naprej, predvidevam, ne potrebuješ več vinjete.
Lahko te ustavi na Celovški, pa boš plačal, če ti bo rekel, da si mislil brez vinjete zapeljat na obroč.
Znano je, da darsovci preverjajo vinjete in kasirajo kazni tudi na odsekih, kjer vinjete niso obvezne.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik sass pravi:

Ni čisto tako. Tabla naselje ni nujno tudi "ločnica" med upravljalci cest oziroma rangom cest. Načeloma spadajo uvozi in izvozi v celoti k AC oz. HC (glej tudi kdo opravlja zimsko službo na njih).

Bi pa moral pogledati kje imajo DARSovci pravico kontrolirtai - če namreč piše, da samo na AC / HC, tebe pa ustavljajo potem po križišču (se pravi si že zapustil izvoz iz AC/HC) bi se načeloma lahko skliceval na nepravilni postopek.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Lahko te ustavi na Celovški, pa boš plačal, če ti bo rekel, da si mislil brez vinjete zapeljat na obroč.
Znano je, da darsovci preverjajo vinjete in kasirajo kazni tudi na odsekih, kjer vinjete niso obvezne.

Spet ena nebuloza. Kje točno na celovški so pa komu zakasirali neuporabo vinjete?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sass pravi:
ali obstaja kje konkreten seznam cest, za katere je obvezna vinjeta?
v ZJC je pisalo "Cestninske ceste in cestninske cestne objekte določi Vlada Republike Slovenije, v kolikor jih ta zakon ne določa drugače.", vendar nisem našel seznama. na darsovi strani pa piše, da so vinjete obvezne za vse AC z izjemo odseka od karavank do hrušice.
in pa, zanima me še, ali se znaki za AC/HC ter znaki za naselje med seboj izključujejo?

Lahko si pomagaš z navigacijo in vklopiš omejitve (plačljive ceste oz. avtoceste). Garmin (Adriaroute) ima to dokaj dosledno urejeno.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa saj je tabla pred vhodom na AC ali HC ,da je potrebna vinjeta...to je to...če tega ni potem ne rabi vinjeta.

Lep primer je Izolska obvoznica na kateri ni tiste male "vinjeta" tablice. Pa tudi pri Kopru za čas ko se je popravljal most pri žusterni ni bilo table za vinjeto do odseka ko se gre ven proti Šmarjam.....pravim če se gre iz Izole v Koper. Zdaj ko je most popravljen in prevozen so tablo premaknili.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:

Kje točno na celovški so pa komu zakasirali neuporabo vinjete?
Nebuloze pišeš ti.
Celovško sem omenil kot primer, ker je sass pred mano omenjal obroč, kamor lahko zapelješ s celovške.
Nisem pa napisal, da mi je znano, da bi komu na Celovško zakasirali.
Mi je pa znana neka druga lokacija kjer so kasirali, in tam ravno tako vinjeta ni obvezna, tako ni obvezna kot na celovški.
Primerjava je povsem na mestu,

gorskisvizec

Pripravnik
26. jan 2012
38
0
6
A ni bolje dat za letno vinjeto pa se lahko voziš brezskrbi, tudi jaz ne uporabljam vsakodnevno AC, včasih pa pravi pride za kak izlet.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Kasiral so, ker folk ni imel vinjete, čeprav ni bila obvezna na tisti cesti?
bonk.gif
Če te zanima, ti spodal prilepim link kjer vidiš. kako so se postavljali pred kamerami pop tv kontrolirali in tudi kasirali. Enga so jebali ker mu je tedenska pretekla za 2 minuti, in to na cesti, kjer vinjeta sploh sploh ni obvezna.

Tam, kjer so stali in kasirali, vinjeta ni obvezna. Do tja in od tam dalje pa lahko vozniki pripeljejo tudi po cesti, kjer vinjeta ni obvezna, tako da bi bilo sklepanje da pa kdo je oziroma da kdo šele bo nujno peljal po cesti, za katero je potrebna vinjeta povsem napačno.
link

A zdej verjameš?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Evo sem šel gledati prispevek.
-Stali so na cestninski postaji. A boš rekel, da na cestninski ne rabiš vinjete?
-Unega so jebali, ampak tudi spustili brez kazni.

Nič ti ne verjamemo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Evo sem šel gledati prispevek.
-Stali so na cestninski postaji. A boš rekel, da na cestninski ne rabiš vinjete?
-Unega so jebali, ampak tudi spustili brez kazni.

Nič ti ne verjamemo.
Tistim, ki nikoli ne verjamejo mojim "neverjetnim zgodbam" tudi tokrat ni treba verjet.

Ampak to ne spremeni dejstva, da na cestninski Hrušica vinjeta ni obvezna. Tako avstrijske kot tudi naše vinjete ne potrebuješ med izvozoma Hrušica in St Jakob.
Sej Darsovci to vedo, ampak goljufajo. In kasirajo za neobstoječe prekrške. Smo videli na posnetku da so kasirali, so pa res tistega, ki je imel za 2 min pretečeno pred kamerami milostno spustili, ampak če bi ga kaznovali bi ga neupravičeno.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Seveda je obvezna tudi na Hrušici, če pripelješ po AC, kar so vsi tile.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
sploh ne vem kaj filozofirate
tu je potrebna vinjeta http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/Cestninski_sistem_in_ceste/Vinjetni_sistem_in_ceste_222.aspx

Za vožnjo po avtocesti iz smeri Avstrije do priključka Hrušica proti notranjosti Slovenije in od priključka Hrušica do meje v smeri Avstrije uporaba vinjete ni obvezna. Plačana cestnina za predor Karavanke velja med prvima avtocestnima priključkoma na obeh straneh državne meje (v Sloveniji priključek Hrušica, v Avstriji priključek Podrožca - Rosenbach).

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Kasirali so na Zasavski cesti v Sentjakobu, kaksnih 50 m od izvoza iz AC. Sicer so videl ce si prisel iz AC, ampak je to po crki zakona, ali obstaja "obvoz"? Pa ne me napadat, imam letno vinjeto.-od danes naprej najbrz tudi za 2012.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
ali je obvezna vinjeta za rondo tomačevo. Recimo da grem iz trzina v btc, preko rondoja po clevelandski cesti.

LP Mare