Za čez vikend izlet po Prekmurju - predlogi

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Od sobote zjutraj pa do nedelje zvečer bi s punco naredila eno lepo krožno furico po Prekmurju, mogoče tudi kaj na Štajerskem, s štartom iz Domžal. Prespala bi v kakšnih toplicah.
Lepo bi prosil za nasvete ogledov krajov, znamenitosti (gradovi, parki, jezera,...), kje se kaj dobrega poje (dudule oz. značilna prekmurska domača kuhinja).

Najlepša hvala že vnaprej!

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za ogledat:

Grad Grad na Goričkem - največji grad v SLO.
Šampanjska klet v gradu Gornja Radgona, lahko še ogled Bad Radkesburga, ki je zelo lepo urejen.
Plečnikova cerkev v Bogojini.
Plavajoči mlin v Veržeju.
Lončarstvo Žumen Ljutomer - za ogled lončarstva in kupit spominke / posode (za peko piščanca, krompirja...).
Cerkev sv. Trojice, Odranci (slika pove dovolj: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/Cerkev_sv._Trojice_v_Odrancih.JPG).

Toplice: Moravske, fajn so tudi Bioterme Mali Moravci (in poceni).

Za jest:

Prekmurska iža, Ižakovci (www.prekmurska-iza.com)
Gostišče Gaj, Odranci (24/7 bograč)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jaz sem se dobro nafilal z dudulami v gostilni ki je na poti proti gradu na goričkem. Proti gradu je na desni strani, rumena je. zakon papica pa lepo porihtano
zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na oni strani Trojan se ne zavedajo obstoja preglasov. Pri priimku našega predsednika verjetno mislijo, da gre za packo pri tisku (vsaj glede na izgovorjavo).

Da ne bo samo offtopic: spomnil sem se še Bukovniškega jezera in izvira Radenske v Radencih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Sej jest vem, da so doedoele ;-)

Sam se mi ne da iskat umlautov :)

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Ja na zgornjem linku na avtoforum pomurje imaš res skoraj vse gor...edino lendavski konec manjka...predlagam pa prenočitev na eni od turističnih kmetij; npr. Ferencovi v Kraščih...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Bukovniško jezero je super, sploh zdaj v teh časih, je tik pred Dobrovnikom (menda?), v istem kraju pa sem jedo v eni gostilni sicer že nekaj časa nazaj ful dober bograč. Pa v Filovcih imaš tudi fajn lončarstvo za videti. Ma saj v Prekmurju je ogromno za videti, poleg domače grude meni najlepši del Slovenije, pa najbolj pomirjujoče deluje na mene
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
ksz... vsekakor z brodom čez muro (otok ljubezni)
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
da! eni izmed najlepših krajev! upam da niso preveč poplavljeni zdaj po tem dežju
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
pa še Dvorec Jeruzalem!
srce-1.gif

imajo tudi fenomenalna kosila
cool-1.gif

...ja samo to ni več prekmurje