Youtube-SI, a se zajebavajo!

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Opažam, da se zadnje dni Youtube lokalizira/zapira na Slovenijo. "Popular on YouTube - Slovenia", "SI"logo, videoposnetki na nivoju gledanosti lokalnih skupnosti.

Sprememba prek nastavitev ni možna. So res zaprli YT na nivo gledanosti slovenske vukojebine, kjer je prvi predlog za ogled popularnih videoposnetkov Severinin Alcatraz?

Kako dostopati do globalne "Worldwide" različice?

....
1985655-logoyt.jpg

Priponke

• 1985655-logoyt.jpg
    1985655-logoyt.jpg
    10,6 KB · Ogledi: 177

bondno1

Pripravnik
25. maj 2011
87
0
6
Citat:
Sprememba prek nastavitev ni možna. So res zaprli YT na nivo gledanosti slovenske vukojebine, kjer je prvi predlog za ogled popularnih videoposnetkov Severinin Alcatraz?

Youtube so zaprli na tvojo gledanost.
Google namreč spremlja katere videoposnetke TI najbolj gledaš in katere ključne besede se pojavljajo v tvojem Googlu in Gmailu,...
Tako da youtube ti bo predlagal videoposnetke ki jih ti gledaš in ne cela SLO.

Youtube živi od oglasov in plačuje ustvarjalce videjev (ravno obratno od Facebooka, kjer morajo ustvarjalci plačevati za objave med TOP ogledi). Zato verjemi da YT ne bo delal pavšalnih prilagoditev apmak subjektivnih glede na uporabnika (IP ali Google account).

Cilj YT je da te čimdlje zadrži v njegovem omrežju, zato ti bo ponujal posnetke ki so tebi ljubi. Kar malo spremljaj in boš videl. Oz. preveri predlagane posnetke pri kolegu.

In glede na to da ti je YT ponudil Severino, pomeni da poslušaš Ex-Yugo glasbo oz. si v zadnjem času iskal kaj podobneg na YT.

Poglej malo ozadje googla in njegovih algoritmov.
Google ti vsak dan bere Gmail in prilagodi oglase glede na vsebino pošte. Če boš dobil e-mail, kjer bo pisalo notri VW Golf, ti bo med oglasi verjetno ponudilo firmo z rezervnimi deli za VW Golf. Karikiram.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ko že debatirate o Youtubu, zanima me kako se rešim tega, da mi YT nonstop ponuja uporabo Gmail računa namesto svojega starega Youtube računa? Na živce mi gre, ko mi avtomatično spremeni account na gmail account.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.280
6.106
113
Ni čisto tako.

YouTube je sedaj za uporabnike iz Slovenije dejansko dodal nov kanal. Da ni vezano na uporabnika vidiš tako, da pobrišeš vse piškotke in dobiš:

popularonyoutube.png

Očitno se to pri nas gleda.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Bi komentiral tvojo zmoto, a je že erikson zadosti razložil....

Torej. Problem na PC-u sem rešil z updateom linka na moji "favorites bookmarks" strani. https://www.youtube.com/?gl=US naredi trik.
Oglase reši AdBlock.

Večji problem je pri uradnih YT IOS in Android appih. Je tudi tam kakšen trik oz. workaround?

LPM;