Youtube: Old flash? Go upgrade! WTF?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Torej brskam po youtubu in kar naenkrat mi za vsak filmček vrže ven neko "old flash? go upgrade!" sporočilo. Kliknem na upgrade ki me poelje na flash stran, downloadam, inštaliram, 1x, 2x, 3x, nič. Zdaj imam non stop tole in ne morem nič več gledati. Kaj je to? Je z youtubom kaj narobe al pri meni?
confused-1.gif

Hvala za odgovore

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Tisti filmček mi ne dela. Piše mi: You have version 10,0,45,2 installed. Pa eno uro sem bil na youtubu pa nikjer drugje pa filmčke gledal, pa kar na enkrat ne gre več.
confused-1.gif

pikoli

Pripravnik
13. avg 2008
73
0
6
Imam popolnoma enak problem. Do danej je delovalo normalno. Installiran pa imam najnovejši flash(10.1 beta). Problem pa se pojavi samo v Operi, v FF-ju dela normalno. :S
lp

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sem našel ja, ampak on je mel firefox pa je potem rešil z nekimi ukazi, kaj pa za opero?
frown-1.gif

EDIT: Sem sprobal delete cookies pod delete private data pa je isto.
frown-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sem zdaj probal v operi. Prvo je javil da je flash prestar, po instalaciji, pa je normalno delalo.

4522175509_2390a1f912_o.png

Se pravi, da je problem pri tebi. Si kaj user agent spreminjal?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Se vedno ne dela z Opera 10.51. Na google support forumu sem videl, da folk nori zaradi tega problema.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Nič nisem spreminjal in tudi meni še nič ne dela, hvala bogu da imam še chrome kot backup. Kot sem rekel sem gledal filmčke in kar naenkrat jih nisem mogel več zalaufat.
confused-1.gif
Niti iz opere nisem ven šel v tem cajtu. Na chrome mi pa laufa normalno.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ta napaka je posledica nove youtubove zaščite proti adblockerjem.

Najlažji način je vgasniiti vse adblockerje, flashblockerje, javascriptblockerje ipd., ampak potem bi morali gledati reklame. Na srečo je je nekomu že uspelo razbiti to zaščito. Rešitev je preprost userscript:

Citat:
// ==UserScript==
// @name YoutubeProtectionRemover
// @include https://www.youtube.com/*
// @description Removes lame protection on YouTube
// @copyright 2010, Snap
// ==/UserScript==

window.opera.addEventListener(
'BeforeScript',
function (ev){
ev.element.text = ev.element.text.replace("yt.flash.update(swfConfig, forceUpdate);","");
},

false);
//end

Prilepite zgornji tekst v beležnico, in ga shranite kot youtube.js v vašo userscript mapo

Sem imel sam enak problem, pravkar "inštaliral" ta popravek in deluje BP
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Ta napaka je posledica nove youtubove zaščite proti adblockerjem.

Ocitno je ta "zascita" izbircna. Jaz uporabljam Firefox in Adblock plus in vse normalno deluje. Moja verzija flasha je ista, kot je napisano zgoraj. Je pa res da ne vem kaj naj bi moj adblocker sploh blokiral, ker nimam oznacenega nciesar z Youtube, ker tam pac ni motecih reklam (ko gledam video, je ta na sredi strani, drugo me ne gane).

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kolikor sem bral na internetu, zaščita zaenkrat deluje le na Operi in Safariju z ClickToFlash dodatkom.