Youtube in poooooočasno loadanje?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
A mi zna kdo razložiti, zakaj mi Youtube zadnje čase (recimo zadnje 2 meseca) poooooočasi nalaga video? Že 240p zna kdaj delati probleme, 720p je pa itak utopija.

Linija 100/10 T2 optika, 10mi 720p video nalaga trenutno nekje 20minut že, ša ni naložil niti 1/4 videa, da ga lahko potem gledaš v celoti
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala enako. Prav tako velikokrat ne deluje več 'finta', da bi naložil video ko ga imaš na pavzi, šele ko ga začneš predvajat se začne nalagat dalje
tongue-1.gif

Saj razumem, da imajo milijone terabajtov prometa, ampak potem pa naj omejijo število videov na ip ali nekaj podobnega, če ne sfolgajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Sicer sem do sedaj samo nekaj filmckov upliadov, včeraj po dobrem letu spet nekaj nalagam, pa sem nalagal “cel dan“ cca 100 mb skupaj. Sem mislil da sem na dial up, ne p a na 10/4 siol

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Jaz sem s tem imel probleme leto dni nazaj, zdaj pa več očitno ni nikjer problemov, pa sem skoraj vsak dan na youtubu in pogledam na desetine videov.
V čem je problem, bog ve ...

Sem pa na SiOLu 20/20 optika.

Sem pa takrat, ko je tudi meni to tak počasi nalagalo, malo brskal po tujih forumih. Na enem francoskem forumu je par uporabnikov komentiralo, da je za to kriv svoj operacijski sistem, da ne deluje dobro in ne vem kaj še vse.

Je pa res, da sem po ponovni namestitvi windowsa takrat več ne mel nobenih problemov z youtubom. Mogoče je pa res to krivo.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Dvomim, oz. sem preprican da os nima veze. Problem je, tako kot so ze pred mano ugotovili na relaciji t2-yt. Na 20/2 meni sploh popoldne dela za popizdit (ravno zdele cakam en 4 min clip da se naloada, pa grem vmes malo pogledati na alter in vidim tole temo, heh) Opazam pa, da se slabse dela preko wirelessa. Evo, prebral temo, napisal tale replay, pa je moj "ultimate drift compilation" od autocara sele na polovici...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Še malo in ISPju bomo dodatno plačevali za gledanje youtuba
smile-1.gif
ZEKom-1 uzakonja nevtralnost interneta (203. člen).

Tako da T-2 lahko prejme kazen, če APEK ugotovi, da načrtno bremzajo YouTube.

Vimeo naprimer deluje brez omejitev.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Njim tudi YouTube počasneje dela kot ostale strani? Te dni je predsednik uprave Googla v Severni Koreji.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Zakaj pa potem dela na telefonu brez problema skoraj v sekundi? Prestigio --in TUŠ mobil, na tablici čisto druga zgodba, AMIS in 10 Mb --6,5 dol- .. tu nekaj ne štima .

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Njim tudi YouTube počasneje dela kot ostale strani? Te dni je predsednik uprave Googla v Severni Koreji.

Ne kitajci in severnokorejci onemogočajo youtube ... pa ni nobene kazni, le glavoboli zaradi njihovega komunizma.

dkulcar

Zelenc'
12. jan 2013
8
0
1
Tudi sam se že cca 2 meseca sprašujem kaj je narobe z youtube. Sam sem na Teleing in prav tako šteka. Recimo video posnetke v HD na vimeo naloži brez problema. Youtube pa kakor kdaj, enkrat gre enkrat ne.

wwhite

Zelenc'
15. dec 2012
24
0
1
Meni na T-2 (vdsl) dela normalno. Tisti "trik" ne deluje več, so malo optimizirali nalaganje, tako da če te ni zraven se ne nalaga, oz. če ga ne gledaš
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik dkulcar pravi:
Tudi sam se že cca 2 meseca sprašujem kaj je narobe z youtube. Sam sem na Teleing in prav tako šteka. Recimo video posnetke v HD na vimeo naloži brez problema. Youtube pa kakor kdaj, enkrat gre enkrat ne.

Teleing ima internet od T-2.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Saj se mi zdi, da je tudi na sploh tako, da HD posnetke prej naloži kot one navadne? V HD kakovosti mi vse prej naloži, isto je, če kaki video downloadam v HD, ko pa keri posnetek ni v HD, pa traja par deset sekund dlje ...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik wwhite pravi:
Meni na T-2 (vdsl) dela normalno. Tisti "trik" ne deluje več, so malo optimizirali nalaganje, tako da če te ni zraven se ne nalaga, oz. če ga ne gledaš
smile-1.gif

tudi to meni ne pomaga, ker si ga pustim na drugem monitorju odprtega, torej ga skoz "gledam" (razen ce zaznajo tudi, ali si aktiven v tistem browserju ali ne), pa se še kar nikamor ne naloži

Podobne teme