You need permission to perform this action

007James

Pripravnik
21. jul 2008
136
3
18

V računalniku imam 2 notranja diska. Prvi je sistemski (SSD) c: z nameščenimi W 7 Pro SP1, drugi je navadni, poln uporabniških datotek. Navado ima vse program inštalirati na (pod)imenike c:\PROGRAMI. Danes sem hotel namestiti nov program, vendar se je namestitev zataknila - brez opzorila, samo obstala, kot, da je računalnik zmrznil. Po prekinitvo nameščanja, sem ugotovil, da v podimenik na c:\PROGRAMI ne morem več ročno kreirati novega imenika - nimam pravic. Seveda sem v sistem prijavljen kot administrator in ne, ne spomnim se da bi kdaj spreminjal ali doddeljeval kakšne pravice, ker uporablja računalnik samo ena oseba. Ima kdo kakšno idejo kaj se je zgodilo?
2309394-PERMISSION.jpg

Priponke

• 2309394-PERMISSION.jpg
    2309394-PERMISSION.jpg
    39 KB · Ogledi: 156

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ni dobro, da programe nameščaš drugam, kot v "Program Files" in "Program Files (x86)", ker imata ti dve mapi posebne pravice, ki so namenjene prav instalacijam programov.
Na mapi Programi je lahko pravice spremenil kak popravek. Desno klikni na mapo, Properties, Security, Advanced in zgoraj poglej, če si ti lastnik te mape. Če nisi, izberi Change in izberi sebe in Full Control. V oknu spodaj pa obkljukaj opcijo Replace all child... in OK.
Potem poglej pravice zgoraj omenjenih map, pa boš videl, da je tam čisto nekaj drugega.

007James

Pripravnik
21. jul 2008
136
3
18
bizi, hvala za odgovor! Pred nekaj dnevi sem namestil Panda Antvirus! Zdaj sem ga odstranil in naenkrat ni nobenega problema več. Očitno je Panda nekaj spreminjal pri pravicah :-(

Zanimivo pa je, da sem predno sem hotel kreirati podimenik na C:\PROGRAMI, želel pognati mikro torrent, pa se program ni hotel naložiti ampak je javil, da pri zadnjem zagonu ni bil pravilno zaprt. Ponovni zagon in restart računalnika nista pomagala. Zato sem želel namestiti drugi torretn program, ki pa se je pri namestitivi ustavil, ker ni mogel kreirati imenika. Po odstranitvi Panda antivirusa, delujeta oba programa!