Xsara Picasso

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
No pa z besedo na plan.

Ogledan je (sicer še bolj na daljavo oz. z distanco) en tak avtočk. Letnik 06 2.0HDi motorizacija in paket exclusive.
Rabil bi mnenja glede omenjenega avtomobila, predvsem so dobrodošle izkušnje bivših in sedanjih voznikov
wink-1.gif

Za motor pravijo,m da je dobesedno neuničljiv a da pri priganjanju tudi rad spije, je to res?
Izdelava je na nivoju Citroena (veliko plastike, črički)... Kaj pa zvočna izolacija same kabine? Je slišat traktor precej v notranjosti (ps nekaj let starejša traktorska Astra G je kar dobro izolirana) kabine?
Hvala

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Imel to mašino in opremo letnik 10/2005. Vozil 3 leta in bil zelo zadovoljen. Glasen je bil v kabini bolj kot prejšnja Astra tdi 95, drugače pa mi je uporabnost, oblika in kvaliteta vožnje to odtehtala. Poraba je bila po računalniku med 6,9 in 7,1 s tem da sem avto vozil večinoma na kratke ture (mesto in večina relacija do 20 km). Težav nisem imel nikakršnih, edino zadnji brisalec se rad lomi, ko je malo več snega in nasplošno zelo slabo briše steklo. No pa v primerjavo s C4 picasso, ki ga sedaj vozim je imel precej slabše sedeže, ki nimajo nikakršnega bočnega oprimeja. Drugače pa odličen avto in ga lahko priporočam vsakemu.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:

Za motor pravijo,m da je dobesedno neuničljiv a da pri priganjanju tudi rad spije, je to res?
Izdelava je na nivoju Citroena (veliko plastike, črički)...
Hvala

Motor je dober, da bi pa pil pa nebi rekel. Res je, da ni TDI, odtehta pa precej bolj tih tek motorja.
Tudi glede čričkov ne bo držalo vsaj od časa Citroena Xsare naprej ne, kvaliteta plastike in materialov pa je pač bolj tako
frown-1.gif

Kolegica je z njim full zadovoljna, zdaj ima cca 120.000km. No, saj 120.000 km tudi ni neka kilometrina, to je še "nov" avto.
Mogoče moti malo glasno podvozje.

Pelji ga pregledat prvo k kakšnemu Citroen mehaniku (če si mogoče iz Lj se zapelji v Grosuplje k Jerovšku) in ti bodo povedali ali je za vzet ali ne.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:

Hvala

Motor je dober, da bi pa pil pa nebi rekel. Res je, da ni TDI, odtehta pa precej bolj tih tek motorja.
Tudi glede čričkov ne bo držalo vsaj od časa Citroena Xsare naprej ne, kvaliteta plastike in materialov pa je pač bolj tako
frown-1.gif

Kolegica je z njim full zadovoljna, zdaj ima cca 120.000km. No, saj 120.000 km tudi ni neka kilometrina, to je še "nov" avto.

Pelji ga pregledat prvo k kakšnemu Citroen mehaniku (če si mogoče iz Lj se zapelji v Grosuplje k Jerovšku) in ti bodo povedali ali je za vzet ali ne.

Jerovška vsi hvalijo ja. Še prej ga bom malo zapeljal... res je funkcionalen in glede na starost oz. leta prisotnosti na trgu niti ne grd. A to o glasnosti oz. protihrupni izolaciji mi pa niti najmanj ni všeč. Ribicija je napisal, da je bil avto v notranjosti glasnejši od astre F letnik 95 z dizelskim isuzujevim motorjem..
Bo treba preverit in potegnit minuse in pluse... al pa še malo počakat pa se stegnit po nečem drugem

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:

Hvala

frown-1.gif

Jerovška vsi hvalijo ja. Še prej ga bom malo zapeljal... res je funkcionalen in glede na starost oz. leta prisotnosti na trgu niti ne grd. A to o glasnosti oz. protihrupni izolaciji mi pa niti najmanj ni všeč. Ribicija je napisal, da je bil avto v notranjosti glasnejši od astre F letnik 95 z dizelskim isuzujevim motorjem..
Bo treba preverit in potegnit minuse in pluse... al pa še malo počakat pa se stegnit po nečem drugem

Jaz ti žal ne morem reči kako tih je. Meni se sicer ne zdi glasen motor v notranjosti, bolj me je mogoče motilo glasno podvozje. Je pa baje to eden najbolj zanesljivih malih enoprostorcev, vsaj tako pokaže ADAC statistika cca leto dni nazaj. To gre predvsem zahvala dejstvu, da ga delajo že dolgo časa in da so večino napak odpravili.

Probaj pa boš videl, saj nimaš kej zgubit.
cheer.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ja ampak ta glasnost je bila večja tam pri hitrostih nad 100. V mestu ni bilo neke razlike.Jaz oz. midva z mojo ženo sva bila zadovoljna z njim in sem prav zaradi tega avta še zmeraj Citroenar.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
odvisno kaj isces. tudi pri nas doma smo presedlali iz xsare picassoja na c4. resda imajo v novem picassoju sedezi vec oprijema vendar so tudi mnogo trsi. moji starsi so bili z sedezi v xsari mnogo bolj zadovoljni ravno zaradi mehkobe!
sicer pa smo mi imeli bencinskega picassoja tako da o izolaciji pri dizlu ne vem kaj dosti povedat. kaksnih vecjih okvar pa pri avtu ni bilo, razen menjava koncnikov prevec pogostokrat:S
ce mene vprasas pa se vseeno splaca dodat par tisocakov ter vzet c4. je vseeno aktualen model, lepsi na pogled, vec opreme in boljsi materiali.
je pa bilo o xsari picasso ze nesteto napisanega, tako da uporabi search!

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Je žal razlika v ceni Xara Picasso - C4P cca 6.000 € (XP je cca 12.500 €, C4P pa ne dobiš pod 18.000 €)
10.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Mi smo imeli doma Xsaro (ne Picasso) s tem motorjem in ga lahko pohvalim. Ni več vrhunec tehnike, zdaj imajo motorji te kubature precej večje moči, ampak tudi 110 KM in 250 Nm je čisto dovolj, če je bil v letu 2006 še ta aktualen in ni bil že tisti z 136 KM. Ko je hladen pozimi je glasen, kot vsi dizli, drugače ni prehudo, do 160 km/h se je dalo normalno vozit po AC.
Poraba je bila okoli 6L po AC in 7L po mestu, nismo ga nikoli silno priganjali, tako da ne morem ne potrdit ne zanikat govoric, da porabi dosti ob priganjanju. Enkrat sem se vozil z njo po Nemčiji, kjer sem vozil večinoma okoli 160 km/h, poraba je bila 6,5 L/100km.
Glede vzdržljivosti ne bi vedel, naša je šla od hiše s cca 66k km, nikoli se ni nič pokvarilo v motorju, ima pa serijsko napako na obvolanskih ročicah, ki se jim prej ali slej "zmeša" in moraš kupit cel komplet nov, kar je precej drago, nam je na srečo crknilo še v garanciji.

Ko je šla Xsara od hiše je oče kolebal med Xsaro Picasso in Scenicom, odločil se je za slednjega predvsem zaradi boljših sedežev, v Picassoju so precej bolj "češki".

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Te obvolanske ročice so res problem, ampak se preverjeno da dobiti nachbau za cca 100 EUR z delom vred. Original je mislim, da 250 ali 300 EUR.
Drugače pa sem jaz imel v moji XP letnik 2005 mašino z 90 KM. Te izvedenke s 110 konji so prišle ven čisto na koncu leta 2005.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Te izvedenke s 110 konji so prišle ven čisto na koncu leta 2005.

Ja v XP, drugače je 110KM že od leta 99 ali 2000. Za tiste čase je bila cuker proti robatim in glasnim TDIjem, ampak ni pa bila tako varčna, to pa je tudi res. Vendar z 6,5 litri si gladko prišel čez, kljub ne lahki nogi. Kar se mašine tiče, ga res nima kaj skrbet.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Živ!

Če še ni prepozno še mnenje nekoga, ki ima že drugo Xsaro Picasso ...

Oba 2.0HDI Exclusive ...

Prva je šla od hiše zaradi karambola ...

Omenjaš 2006 letnik in nisem popolnoma sigure, da so takrat še imeli 2.0 HDI ker so že 2004 prehajali na 1.6 HDI 110 konjičev ...

Avto ni tolk glasen al sem se pa jaz navadil ...

Če ga primerjam z Astro 1.6D 2004 letnik ki sem jo vozil je bila bolj glasna kot pa moja Piksna ...

Avto ima ogromno prostora in je enostaven za vozit ...

Poraba 2.0HDI je za moje pojme normalna ... Če ga teraš pije 9, če maš nežno žensko nogo pije 6 ...

Ko sem prvega vozil od Zadra nazaj v Lj in se namam ni mudilo in je bil tempo vožnje tam 90-10km/h je bila povprečna poraba 5,5l ...

Sam to je bil ekstrem ... Zdej mam običajno porabo 50% mesta in 50% relacije 7l ...

Upam da sem ti kej pomagal ...

Uspešen nakup, če si ga pa že kupil pa Dobrodošel med nami in veliko prijetnih in varnih km ...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
@Lorus hvala. A še nisem ratal Citroenovc. Našel sem enega fajnega (SLO avto, SLO 1. lastnik) a... armatura vsa šekasta (zguljena), od nje koščki kar letijo
frown-1.gif
Me je odvrnilo od nakupa.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Drugač pa za informacijo.... Nova Xsara Picasso stane 12.995 EUR. Resda bencinar sam pa dobiš nov avtomobil.... Tko da se splača mal premislt
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Pri bencinarju porabo pod 10 odmisli. Pri bajti je 1,8 bencinski motor, mešana vožnja med 10 in 11 litrov na sto, pa ni ravno relly vožnja. Pač težak avto s konkretnim presekom zračnega upora.