Xsara Picasso vs Hyundai i30cw

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kot iz naslova sledi, mi nekako v oči padla ta dva modela. Kaj mislite, da se bolj splača kupit (govorimo seveda o novi avtomobilih), masina je 1.6 16V bencina. Diesel ne vem če se mi splača, glede na razliko v ceni ob nabavi - cca 1000 EUR dražji, verjetno dražji servisi disla, je pa poraba nižja. Nisem več pameten kako se splača diesel vs bencin.
cry12bpy.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še vedno se splača dizl samo takrat, ko dovolj prevoziš na leto. Po nekaterih izračunih bi se ti pri nekje 25kkm na leto bencinc vs. dizl izravnala, šele pri nekje 35kkm na leto pa je razlika opazna v prid dizla. Sem pa bral te izračune ene 3 leta nazaj, mogoče se je kaj spremenilo danes (sicer kvečjemu na slabše, ker je dizl gorivo enako drago kot bencin, 3 leta nazaj pa je bila razlika opazna).

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz bi vzel Picasso-ja, novi model je zelo lep, izkoristek prostora/funkcionalnost notri je pa tudi maksimalna.
V tem pogledu ni primerjave z i30cw, slednji je pač le "navaden" karavan, medtem, ko je Picasso enoprostorec.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
picasso je dober kvecjemu za kaksne roze prevazati, ker ima visji strop kot navaden karavan. ce ze, potem vsaj 7 sedeznega ampak meni ni noben prostorski cudez. sploh pa je poln elektronike, ki se (po izkusnjah prvih voznikov) spet kvari kot za stavo (c5 takisto).
v tem primeru imam raje novega berlinga.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tocno, goovorimo o starem Picasoju (saj tudi v nalsovu napisal Xsara Picasso), novi je pa C4 Picasso in sedaj ima stari Picasso res ugodno akcijo. Je pa res da je to ze 10 let star model, ki gre pocasi ven, i30cw je pa novi model.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Meni se to zdita različna avtomobilska segmenta. Še enkrat premisli oz. pojdi na probno vožnjo.
Pri Picasoju boš plačal kasko na polno ceno in ne na ceno s popusti zato se pripravi, da bo glede tega nekaj večji strošek, ker je popust kar konkreten.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Xsara Picasso je fini avto. Tudi za peljat je super, ker mi šalthebel blizu volana. Edino kar mu gre zameriti je za odtenek glasnejše podvozje kot sodobno zasnovani avti ter kratka sedala sedežev. Drugo pa vse štima. 1.6 bencinar recimo porabi 7,5 litra pri normalni vožnji.

lp

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Tudi jest bi se za Picassoja odločil... Ko bi le vedeli, kako prostoren avto je to... 5 odraslih je brez problema križarilo po jadranski obali, kaj vse smo preselili in prevozili z njim...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja ampak ravno gledam, 10let star model, 17k eur stane s popusti 1.6 diesel masina. se zmeraj predrago. za jurja manj dobim novega berlinga z vec prostora in vec udobja (podvozje in nastavljiv volan po globini-v starem picassoju imam kolena za vratom, da normalno dosezem volan) pa se cenejse zavarovanje je
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
moj glas gre za berlinga first. se pravi stari model berlinga, ki ga še vedno prodajajo.
sam sem dal za novega 1.6 HDI 12000 evrov. troši 5,7 l/100 km, gre 160 kmh, če je treba, noter pa spravim čuda. pa čisto dovolj udoben in prostoren je. kolega ima xsaro picasso in jo bo zamenjal, ker ni tako prostorna, kot berlingo.
če že karavan, pol namesto hyundai i30 raje kia ceed sw. enak avto, lepši in 1000 evrov cenejši.
lp in dober nakup.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Picasso bencinar 1.6.s popusti stane cca 13.000 € (popusta 6.000 €)

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Teli popusti so itak totalne buče. Najprej navijejo priporočeno maloprodajno ceno v nezaslišane (nerealistične) višave, potem pa ubogi folk nategujejo s popusti. Še nobene Citroenove reklame ni bilo nikjer, kjer bi se povedala dejanska cena avta, ampak samo višina popusta. Pa koga imajo tu za norca, lepo vas prosim?!?
jezen.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če je prostornost prioriteta, potem se kupi pač dacio logan karavan in se prišpara kakega jurja. Drugače pa je trapasta primerjava med picassojem in i30, ker je slednji svetlobna leta boljši in naprednejši. Pika.

RedBaron

Zelenc'
6. jun 2008
19
0
1
Res je primerjava malo neobičajna, ker se odločaš med karavnom in enoprostorcem.

Hyundai mi od spredaj deluje čudno-prav korejsko (ceed je pravi lepotec proti i30), xsara pa ima full tanke okvire vrat.

No kakorkoli, jaz bi raje imel xsaro picasso kot pa i30!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
kolikor berem bo xsara Bnez požrešna (lahko tudi 10)!!!
POpusti: ko zavaruješ Kasko baje zavaruješ na ceno brez popusta.....
o I30 nimam "mnenja"