Xperia E4g kot USB disk

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kako se da tole napravico prepričati, naj se obnaša kot USB disk? Windows jo lepo zazna, ampak moram opraviti en recovery na SD kartici, tu pa se pojavi problem, ker mi programi za recovery naprave ne zaznavajo kot zunanji disk, zato do podatkov ne morem dostopati.

Baje naj bi bilo mogoče vklopiti MSC mode
confused-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Nimam čitalca kartic. Kaj pametnega na tržišču?

Z enim micro SD je prišel zraven tudi tak mini USB ključek, v katerega sem lahko vstavil kartico, ampak tega ključka nikjer ne najdem.
frown-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Kako se da tole napravico prepričati, naj se obnaša kot USB disk? Windows jo lepo zazna, ampak moram opraviti en recovery na SD kartici, tu pa se pojavi problem, ker mi programi za recovery naprave ne zaznavajo kot zunanji disk, zato do podatkov ne morem dostopati.

Baje naj bi bilo mogoče vklopiti MSC mode
confused-1.gif
morda:
settings/xperia connectivety/usb connectivety/usb connection mode/daš msc (lollipop)
settings/xperia/connectivety/usb connection mode/daš mss (starejši)

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Žal je verzija Kitkat (4.4.) in nima več te opcije.

AMPAK sem k sreči našel obrnil nekaj predalov in našel tist micro sd usb adapterček in uspešno obnovil podatke s kartice z uporabo programčka "Recuva".

Konec dober, vse dobro!!
cheer.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Glavno, da si rešil, je pa vseeno čudno, da nisi našel. Moj lollipop je bil pred posodobitvijo kitkat, starejša varianta je obstala na ICS in je pri obeh enako, kot sem zgoraj napisal. Oba aparata Sony.