Xiaomi gateway in home server

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
587
8
18
Oj,
Imam Xioami gateway v2 s senzorji temperture, odpiranja vrat, zigbee stikal...
Ker zadeva teče preko china serverja je vse včasih precej počasno, zato bi zadevo integriral s home serverjem.

Torej kaj je primerno OpenHab, Home Assistant ali Domoticz? Nameščen bo na že postavljen Centos 8 server. Mora omogočati push notification.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Koliko časa je že zunaj deCONZ ConBee II? A se kaj že govori o nasledniku?

I

Izbrisan uporabnik 474

Uf, ne vem, veendar vem, da jih veliko goni ZigBee še na predhodniku ConBee I... Tudi posodobitve so Ok na dvojki - ravno pred kratkim dodali še OPPLE stikala... top shit baterijska stikala z enim, dvem ali tremi gumbi (in vsak od teh še klik, dvoklik, trojni klik ali držanje)...

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Če bi podpirali yeelight luči bi ga takoj nabavil. Za xiaomi senzorje pa cincam, ker z gateway-om večino časa dela ok... takrat, ko pa ne dela bi ga pa kar vzel :)

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Za začetek lahko probaš gateway direktno povezat na Home Assistant, če se prav spomnim naj bi za v2 šlo.

I

Izbrisan uporabnik 474

V2 gre, sprobano. Vsi senzorji od Xiaomi tudi delajo preko ConBee II ključka (imam nekje 8 senzorjev T + RH, Xiaomu Magic Cube, okrogli gumb, 2x water leak senzor, 2x vtičnica in zdaj še OPPLE stikala). Home Assistant podpira Yeelight žarnice direktno, ne vem kako je z ostalimi lučmi - če so ZigBee, potem skoraj 100% podpira

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
587
8
18
Home Assistant je očitno štrikarija pri namestitvi na linux - priporočajo svojo namensko virtualko, kar pa mi ne diši.

Gledam tudi OpenHAB, imajo že RPM za linux. Piše, da dela povezan za Xiaomi gateway.

Je kdo poskušal z njim?
Dovolj mi je povezava na gateway, ni zaenkrat potrebe po direktni povezavi vseh senzorjev (torej deCONZ ConBee II ).

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
lithium
Jaz sem HA najprej laufal v dockerju na NAS-u in sem imel ves čas neke probleme. Potem sem si na NAS poinstaliral Domoticz in mi je dobro delalo. Zdaj sem si pa nabavil Raspberry Pi 4 dal nanj HA in to imam že nekaj mesecev in mi odlično dela.
Jaz imam Xiaomi Gateway V2 direktno povezan na HS. Saj dela vredu, ampak se pa sem pa tja pojavi lag, predvidevam, da zato ker imam senzorje na kitajskem serverju.
Zato že nekaj časa gledam ConBee II, ki ga je omenil Gargy, da bi imel potem vse lokalno.

Gargy
Ja, za yeelight ne rabis gateway. Ampak pomoje pa še vseeno rabim yeelight aplikacijo, da spravim v omrežje žarnice, ker v tej aplikaciji potem nastaviš, da so žarnice LAN enabled in jih lahko najdeš in kontroliraš z drugimi stvarmi. Za ta del nisem prepričan...
Kakor sem gledal youtube, pa lahko IKEA žarnice nastaviš direktno prek ConBee II brez da uporabiš IKEA aplikacijo?
A mogoče poznaš kakšno zadevo, da bi lahko upravljal žaluzije? Trenutno jih upravljam z RF daljincem, ampak bi to tudi rad sprail v HA. Gledal sem, da bi kupil Broadlink RM4 pro, ampak so mi na supportu povedali, da ne podpira rolling codes zaščite, tako da odpade. Gledal sem tudi shelly 2.5 ampak se sprasujem, če bom to lahko spravil v doze...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
Mogoče ni ravno za tvoj primer, ampak:

Oba sta dobra, ampak tudi po mojem Hass pelje boljše vse skupaj, ker je communitiy zelo dober, tako da preferiram Hass. Se zanašam na mojo izkušnjo izpred nekaj let, lahko da je sedaj drugače.

• Všeč mi je
Reactions: futuristic