Xerox 3100MFP problem

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Gre za MF laserski tiskalnik. Po menjavi za nadomestni toner kljub temu, da nikjer ni izbran odebeljen tisk, tiska vse nekam zelo debelo in veselo papca toner. Že pred tem je bil notri aftermarket toner, pa ni bilo teh problemov. Sej pa nekaj mučkal in so windowsi naložili tudi nove drajverje (mogoče je na tem kaj?) Probal z resetom tiskalnika, pa ne pomaga.. Na servisu so rekli, da če ne pomaga reset mi ostane samo še servis, da preverijo diagnostiko. Stvar pa ni več v garanciji.. Se komu svita s čim lahko še poskusim?

Hvala.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Sem, samo ne razumem, pa tudi brez tiskalnika ne morem niti en dan. Je to zato, ker so windowsi naložili nove drajverje in se je Xerox zaščiti pred aftermarket tonerji?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
NE ni tako lahko uporabljaš ene ali druge, po mojem je nekaj z nastavitvami narobe nastavljeno. Zadeva je čisto simpl, zakaj ne bi imel 2 istih printerjev inštaliranih, seveda bo samo 1 privzet, torej 1 na win driverjih in 1 na xerox drv. Pojdi na dodaj printer reči imam driverje in inštaliraj ne glede na opozorilo o nepodpisanih gonilnikih.

Sam imam navadno inštaliranih po 5 printerjev istih, ima pa vsak svoje nastavitve in potem v Wordu samo izbereš printer recimo : navadno, 2 stransko, sparaj toner, sparaj toner 2 stransko, photo papir .....................

Na ta način boš hitro ugotovil v katerem grmu tišči zajec...........

solorajder

Zelenc'
29. nov 2012
6
0
1
Če ti je pred menjavo tonerja delal normalno je problem v neoriginalnemu tonerju. Pri dobavitelju reklamiraj toner.