Xenon in temnenje stekel?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Torej, rad bi si zatemnil stekla, še vedno velja tisti zakon, kjer lahko temniš samo zadnje stranske šipe? Kaj pa "xenonke"? Kako je z njimi, če te ustavi policija?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
1. ja za enkrat še isto.
2. kako je ? Pestro
evil.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
temniš lahko vse razem vetrobranskega stekla .. le odstotki se razlikujejo .. pa črička ni več treba imeti ..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
jp

je pa res, da se ti prednjih stranskih ne splača temniti, ker se ti ne bo nič poznalo ..
smirk-1.gif

Razen če ti gre za UV in podobne zadeve .. če hočeš pa zgolj temniti, ti tega ne bo naredil nihče ..

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
jp

je pa res, da se ti prednjih stranskih ne splača temniti, ker se ti ne bo nič poznalo ..
smirk-1.gif

Razen če ti gre za UV in podobne zadeve .. če hočeš pa zgolj temniti, ti tega ne bo naredil nihče ..

No, to me je zanimalo, ker se mi zdi grdo, da bi temnil samo zadnje šipe. Pa bo sploh kdaj mogoče temniti še voznikove in sovoznikove?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Piiiisssduuuu mat****** ! Tole mi gre pa najbol na k*****.

Sej je polovička od 500€ kazen ane? Na naslednjem avtu bom enakomerno temnil pa me BK.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ma te folije so navaden egoizem in brezvezen strošek, avti niso nič lepši, samo bolj podobni mrliškim vozom, voznik za teboj pa ne more normalno pogledati skozi tvoj avto, kaj se dogaja spredaj.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Pri xenonu je potrebno imeti še pranje žarometov in možnost regulacije.

Temniti je dovoljeno vse razen prve (to lahko samo na vrhu-"sončna" zaščita). Prve stranske je dovoljeno temniti a le minimalni procent. Pri tem je treba paziti, koliko ima avtomobil serijsko tonirana strekla. Zadnje bočne in zadnjo pa je dovoljeno temniti do max 70 %.

Oboje je potrebno še homologirati.

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
No, jaz se v osnovi s tabo strinjam. Priznati moram, da ne razumem potrebe ljudi, si pimpajo (pimpate
evil.gif

Naj se pljuvanje začne.
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ker še nikoli nisi mel zatemnjenega avta oz. okoli tega malce bolj obširno razmišljal je stališče jasno.

Kdor pa ve, kaj so plusi pa je enkrat mel mogoče prvič samo zavoljo izgleda, potem temni vsak nadalnji avto, ker spozna vse pluse temnenja in estetika postane bolj postranska stvar.