xella - ytong hiša

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
približuje se čas odločitve, Ytong ali pa navadne cigle.
Dobil sem ponudbo z popisom materiala za ytong, pa me sedaj zanima, če se komu kaj sanja, koliko se je še možno zdilat na njihovo ponudbo oz. je možno pri katerem koli trgovcu dobit nižjo ceno?
Je katera opekarna v SLO, ki bi naredila podobe izračun oz. ponudbo za cigle?
hvala

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
iste cegle prodaja tudi gasbeton firma.... so pa precej cenjši...
Men je ista bajta v navadnem modularcu in itongom prišla več kot 30% cenej...

Nekej so se izgovarjali na izolativnost, vendar kjub temu sem pri fasadi skoraj nič ne pozna, ker moraš njihovo dat gor..

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Tale tema je tudi meni zanimiva: enako se bo treba odločit ali navadni cegli ali Ytong.
Mogoče lahko kdo utemelji prednosti / slabosti enega in drugega?

Frend ima hišo iz Ytonga in se mu odlično obnese, gradil je sam (razen plato so mu s hruško vlili).
Hiša je poleti hladna, pozimi porabi dokaj malo za ogrevanje.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
sej u bistvu je že dost povedanega.......

Itong je ok..... je bolj izolativen manj naraven, nekateri pravijo da se sprošča aluminijev prah..(tega ne vem točno)......

Ko te v Xelli prepričujejo, da se na koncu z modularcem vseno izide, sem jim jest dokazal da to ni res....

Dejstvo je da te gradnja pride najmanj 30 in več proc dražja, da za fasado potrebuješ njihove materjale, ki so bistveno dražji, res pa je da ne rabiš notranjega ometa amak samo mrežco.....

Ogrevanje je spet svoja stvar, da ga porabiš malo morš met več dejavnikov sam cegu po sebi ni nič....
Fasada, okna.. itd......

Še nekej je kar je bistveno, veliko zidarjev ne zna zidat iz itonga..... sama hitrost gradnje je ista pri modularcu, nekih razlik ni..

Slabosti itonga je še stiki z vodo..... ki pa so vseno prisotni, vsaj če daješ navadne betonske plate, razen če se odločiš za njihove plate, ki so kot iz zlata...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.768
113
+ lazji, izolativnejsi, hitrejsa gradnja, enostavnejse razbijanje za instalacije
- drazji, slabse izolira hrup

Racunico pa moras sam naredit koliko te kaj pride s koncanimi stenami - omet in fasada. Stari majstri pravijo, da se hise ne zida z materiali, ki plavajo:)... Sej ne da se strinjam, vendar glede na kar se zida, se vecina ljudi odloci za klasiko.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
za instalacije se strinjam.....
kr se tiče hitrosti... sem tud jest tko mislu...
1 teden 1 štuk...modularc 3 dni plata (z šolanjem vred)
začetk maja začel, konc avgusta sem mu že notranje omete..... modularc...

kr se tiče izolativnosti je res.... sam kaj ti to nuca, če morš itak fasado čez dat..... kar pa vemo, da na itong ne gre vse kar ti paše...... to seveda ti geniji zamolčjo in seveda notranji njihov frajh....

skratka predstavljajo skor tko, da je izolativnost taka, da ni treba skor fasade gor dat...

Edino kar je res je bolj čista gradnja ne hitrejša..... clo več počakajo mal ko plate vlivajo.... Prodaja pa siporex še ena firma ki je bila po predračunu 20 proc cenejša in to je še večja firma gasbeton (italjanska)

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Eno butasto vprašanje: modularc = kaj?
confused-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Kako je pa s krušenjem itonga? Če kaj večjega pričvrščuješ na steno? V kuhinji recimo...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
baje da drži, morš pa seveda povrtat nato kniping varianta, drgač se mi zdi da če je predel vijak lahko cegu poč.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Dobil od Goriških opekarn popis materiala. . . .
Vprašanje se vam zdi normalno, da je zneslo približno tretino cene Ytonga??!!!
Xella - 19.400 €
GorOp - 6.770 €
shocked-1.gif

se bojim, da so kaj premalo računal!?!?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Po mojem zna bit prav. Sam sem bil prec isto dilemo in sem se odločil za naveden modularc. Mislim da pride precej ceneje vse skupaj.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik reality pravi:
kr se tiče izolativnosti je res.... sam kaj ti to nuca, če morš itak fasado čez dat..... kar pa vemo, da na itong ne gre vse kar ti paše...... to seveda ti geniji zamolčjo in seveda notranji njihov frajh....

lahko kaj več napišeš glede tega? Torej notranjih ometov in fasade ne moreš zbirati in vzeti kar e ti zdi najbolj primerno, pač pa tisto kar pač moraš?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Lej po domače oni tupijo, da te na koncu pride isto ko končaš omete in fasado....

kar je navadna laž, v mojem primeru je prišlo za več kot 30% razlike.... Ko isti popis del poslal njim sem primerjal račune z modularcem in siporexom.....

potem so samo utihnili....

Fasada more biti pa povsod in ja za siporex je priporočljiva njihova fasada in za notranjo izravnavo na mrežco (njihove sestavine), drugače baje rado odstopa in ni garancij...

Seveda je vse to spet dražje.....

Skratka to je to..... Seveda oni ulovijio in pauhajo stranke, da je gradnja cenovno isto kot z modularcem, kar ni res..... Sam si napisal razliko v ceni samega cegla, potem je še lepilo itd....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Na ytong si dajal dodatno izolacijo (in je ta všteta v to 30 % večjo ceno) ali samo zaključne sloje?