Xbmc, audio stream... bi to šlo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na PC1 predvajam nek audio ali recimo youtube, zaženem nek audio stream program.
na PC2 imam prižgan xbmc, z android telefonom se povežem na xbmc in stisnem play za predvajanje audio streama iz PC1.

Se to da naredit tko enostavno
confused-1.gif

Če ne, kje je ovira in kako jo rešit?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj pa če bi kar z vlc-jem stremal vse kar predvaja zvočna?
Na netu so samo tutoriali kako stremat neko datoteko (audo, video...).

Nekaj sem sicer našel, vendar mi ni najbolj jasno.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=27503
Pri meni se ustavi že pri izbiri zvočne kartice saj imam a izbiro samo "line in" ter "mikrofon".

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zakaj pa moraš sherat audio stream. Zakaj kar ne predvajaš mp3 ali youtube na pc2? Na pc1 pa sharaš mp3-je, da jih xbmc lahko bere.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker pc1 je v računalnici, pc2 pa v dnevni in priklopljen na hi-fi.
na pc1 na yt naletim na kak dober komad in se mi ga zalušta mal navit na hi-fi.
Ok lahko bi kopiral link pa remote desktop na pc2, samo mi ni všeč:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Potem je pa airfoil točno to kar rabiš.
ker me je že malo minilo iskanje free alternative sem s torentov potegil ta Airfoil in ugotovil, da itak ne dela
jezen.gif

- Streamat zna samo na drug pc, kjer je inštaliran njegov klient-speakr ali kak iphone, kjer ima spet svoj app. Po novem sem si zaželel stream na dlna napravo:)
- Ne dela s firefoxom, če prov ga lahko med možnostmi izbereš. Če na pc-ju pogledam audio mixer (desni klik na zvočnik pri uri) je namesto Firefoxa nek Container firefox plugin in to ga po mojem zhebe, da ne dela.

Free je še TwonkyBeam, ampak spet težava
jezen.gif

Ne dela s Firefox 6.0
Uspelo mi ga je namestit v IE, ampak pazi foro, ker v svojem seznamu nima moje dlna naprave (onyo tx-nr609) noče delat. Napravo mi najde in izpiše njeno ime, samo ker je ni na seznamu ne dela. Ima na senzamu en starejši model, vendar ga ne morem izbrat.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz sem ravno včeraj dobil s kitajske bluetooth modul za A2DP. Ima stereo 3.5 jack izhod, ki sem ga priklopil na reciver. Ima pa tudi baterijo, da ga lahko uporabljaš s slušalkami.

Sedaj lahko predvajam zvok s telefona, tablice ali prenosnika, skratka vsake naprave, ki podpira stereo headset A2DP protokol.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole vprašanje, če bi men lovilo tako daleč v drug prostor (2x stena vmes)

Mi je pa ratalo usposobit vlc stream na drugo mašino. Moral sem fizično s kablom povezat "mic" in "audio out" na zvočni. Na drugem pc-ju sem v vlc vpisal http://mojIP:port pa je delalo. Enako sem potem vpisal na radiu pa ni delalo:(

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx
Sem sprobaval prvi primer, pa pri meni ni opcije "What U Hear", imam samo stereo mix.
Druga stvar je bila pa ta, da mi včeraj nikakor ni uspelo stremat. Vse istot kot dan prej, včeraj pa nikakor ni hotlo.
Očitno mam neko karmo, ki mi more vsako stvar zakomplicirat...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Saj "What you hear" je samo na Soundblasterjih, pri ostalih je "Stereo mix", kar pomeni isto.