WTF: apple in itunes in placevanje app-ov

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

apple je spremenil politiko sprejemanja denarja
confused-1.gif
. folk nekaj pise, da je to odvisno od regije, drugi o veljavnosti kartice, tretji o trenutku odpiranja apple id-ja.... je kdo mogoce kaj kupil pred kratkim na app storu in ima gor vezano debetno kartico?

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Jaz sem ravno 2 dni nazaj kupil Garmina/Viago. Imam vezano Abankino Visa Electron debetno kartico ze vec, kot 4 leta in mi je tudi sedaj 2 dni nazaj cisto normalno delovalo, kot ponavadi.

Imas mogoce link, kjer to pise?

I

Izbrisan uporabnik 3287

na gsm areni prebral pri komentarjih na eno novico. potem v googla vrgel : does debit cards works in itunes.... dobil ven kar nekaj povezav. tudi na apple.com.community

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Ne vem, meni deluje cisto OK, kot ponavadi, sem sedaj naredil se en in app purchase v Vibru za Viber out 4,49€ in je slo brez problema skozi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik smt pravi:
apple je spremenil politiko sprejemanja denarja
confused-1.gif
. folk nekaj pise, da je to odvisno od regije, drugi o veljavnosti kartice, tretji o trenutku odpiranja apple id-ja.... je kdo mogoce kaj kupil pred kratkim na app storu in ima gor vezano debetno kartico?

Vir?

Le zakaj bi naredili tako oslarijo, sploh ne vem če apple lahko loči med tipi kartic..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
A tebi ne dela, ali si samo prebral, da drugim ne dela? Nepotrebno je delati paniko za nekaj, kar nisi sam preizkusil. Meni debetna Visa Electron deluje brez težav.

Večinoma takšni problemi nastanejo ob menjavah billing sistemov za procesiranje kreditnih kartic... in če pride do težav, so te ponavadi lokalne narave (z določenimi bankami, ipd.). Močno dvomim, da bi Apple namenoma blokiral vse debetne kartice.

I

Izbrisan uporabnik 3287

kaka panika? ne pise o tem ena oseba, jih je kar nekaj. mori me le moznost, da debetno kartico sprejemajo samo do izteka njene veljavnosti. po tem pa samo credit kartice.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ja normalno da debetno kartico sprejemajo le do izteka veljavnosti. Potem jo moreš zamenjati...
V trgovini ti je tudi ne vzamejo več
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

se enkrat. ko ti potece debetna kartica: naj ne bi mogel vnesti ponovno debetno kartico (seveda veljavno
shocked-1.gif
). samo kreditno. bo sedaj bolj jasno?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Saj veš, da v evropi kreditnih kartic praktično ne poznamo? To, da bodo morda prepaid verzije skenslali pa čisto možno.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zganjaš paniko in lepiš linke, ki so tudi starejši od enega leta. Skratka... čisto možno, da iTunes ne sprejme vseh debetnih kartic (zato pride do takih tem na forumih). Ampak to še zdaleč ne pomeni, da ne sprejmejo nobene debetne kartice. Kolikor je meni znano, do sedaj primejo še vse Vise Electron od slovenskih bank.

I

Izbrisan uporabnik 3287

se enkrat model: kaka pofukana panika? preberi se enkrat prvi post. panika? cisto normalno vprasanje. [cenzura] ste eni pametni. ni cudno, da je forum cedalje bolj v kurcu, ce clovek se vprasat nicesar vec ne more brez izpadov