WRT54GL - IPTV preko WLAN?

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Mene zanima če je komu na WRT54GL uspelo usposobiti IPTV preko WLAN. Preko kabla deluje BP, preko WLANA se pa mičkeno kocka, se da kaj programsko nastavtiti ali je pač to omejeno z hardware-om.? Uporabljam Tomato, Multicast vklopljen.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.841
671
113
Citat:
Uporabnik Narkotik pravi:
Mene zanima če je komu na WRT54GL uspelo usposobiti IPTV preko WLAN. Preko kabla deluje BP, preko WLANA se pa mičkeno kocka, se da kaj programsko nastavtiti ali je pač to omejeno z hardware-om.? Uporabljam Tomato, Multicast vklopljen.

Če je uporabna prepustnost WLANa enaka pasovni širini IPTV, potem je to tvoj problem. Lahko se probaš igrati z antenami in mogoče ti uspe kaj izboljšati. Če ne pa idi na N standard...

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
IPTV stream zasede okoli 6 MBits/s, (ko kopiram datoteke na prenosnik gre veliko čez to, tako da prepustnosti je dovolj) in nima veze če imam prenosnik 1 m stran ali 20m, kocka vsenno.

Bom se malo poigral če z nastavitvami, če ne je pa to HW omejitev verjetno. (routerja)

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Evo, našel to kar iskal - in deluje prefektno tudi preko WLAN

Ravnal sem se po teh navodilih uporabnika Seeker :
KLIK
cheer.gif

Gre za pretvorbo multicast prometa v unicast.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.585
3.110
113
Imaš T-2 ali Siol ?

Ker po zadnjih nadgradnjah na siolu ne gre več priklopiti Data in Video kabla obenem v Router, saj se ob tem sesuje modem. Prej je to delalo brez problema.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
403
3
18
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Imaš T-2 ali Siol ?

Ker po zadnjih nadgradnjah na siolu ne gre več priklopiti Data in Video kabla obenem v Router, saj se ob tem sesuje modem. Prej je to delalo brez problema.

Ne širi tumarij!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.585
3.110
113
Če je to vse kar imaš napisati, bi bilo bolje, če bi ostal tiho. Če dela tebi na tvojem routerju, še ne pomeni, da nam je delalo vsem.

Sicer sem kasneje zadevo spet uspel usposobiti preko drugačne konfiguracije routerja.

Nazadnje urejeno:

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:

Dela 100% z WRT160N (vem pa da prijatelju na WRT54GL ni delovalo), imam doma tako zaradi SiolTV na Xtreamerju