WordPress problem

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Pri nalaganju fotk v galerijo mi napiše:
“slika.jpg” has failed to upload due to an error. The uploaded file could not be moved to wp-content/uploads.
Pravice na ftp strežniku sem že probal spreminjat, pa tudi 777 ne pomaga.
Na googlu ne najdem rešitve...

hvala za pomoč

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
O kako veliki datoteki pa je govora? Da nisi kje prekoračil maksimalne velikosti datoteke za upload (ponekod je le 2 MB).

twins

Pripravnik
21. nov 2011
63
0
6
Savinjska
mogoc bo to pomagal

v wp-config.php prlimi

define('WP_TEMP_DIR','/home/tvojnick/domains/tvojastran/public_html/tvojamapazwp/wp-content/uploads/');

to prlimas mal nad vrstico

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */ oz. ekivalenti slo prevod
smile-1.gif
mogoc bo pomagal, men je ko sm mel podoben problem

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Rešeno.
V mojem paketu (najcenejši) mi ponudnik spletnega ne omogoča storitev WordPres, Joomla,...
frown-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.044
1.844
113
Emona / Carnium
Kako si pa sploh namestil WP? A je to kak bolj "domač" hosting? PHP/MySql je pri večini ponudnikov na voljo že v najbolj osnovnih paketih. No ja, važno, da si ugotovil v čem je bil problem.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
wordpress mora delati na php 5.2 Problem je verjetno v tem, ker ima ta paket vklopljen php safe mode.

twins

Pripravnik
21. nov 2011
63
0
6
Savinjska
ja deluje mi brez problema... probi vstavit tisto kodo ko sm jo par postov visje napisal, mene je tut zafrkaval tole uploadnje pa namescanje tem in vtičnikov, dokler nism tega porihtal... aja prej se mors ustavarit mapo "uploads" v mapi "wp-content", pa nastavit pravice na 777, če še nisi... drugace pa fizicno upoladi slike v to mapo tako da jih nalozis s Filezillo v to mapo...

Nazadnje urejeno:

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
drugace pa fizicno upoladi slike v to mapo tako da jih nalozis s Filezillo v to mapo... To sem že probal, pa ne deluje.
Tisto s kodo pa poizkusim še danes...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
drugace pa fizicno upoladi slike v to mapo tako da jih nalozis s Filezillo v to mapo... To sem že probal, pa ne deluje.

Potem pa imaš 100% probleme s permissioni na datotečnem sistemu. Kako si pa wordpress dal gor? Če si ga preko ftp, bi moral imeti dovoljenje za pisati. Razen če si že porabil celo disk quoto.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Če si ga preko ftp, bi moral imeti dovoljenje za pisati.

Eni hosting ponudniki imajo tko narejeno, da web user (npr apache) in ftp user po defaultu ne moreta pisat en drugemu v mape
stupid-1.gif

Mogoče je to problem tudi tle?

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Podpora pri ponudniku pravi, da ne gre in da moram nadgradit paket z Mini na Klasik paket...
In če grem pravice spreminjat v nadzorni plošči pri ponudniku, se 755 ne da spremenit višje...