WordPress - hosting in cenik?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
Pozdravljeni.

Objavil bi rad spletno stran (predstavitvena stran podjetja), narejeno v WordPress. Če sem prav razumel, ti WordPress strežniki omogočajo objavo spletne strani kar na njihovih strežnikih (https://en.wordpress.com/signup/) in uporabiš lahko poljubno domeno (npr.: www.nekaj.com) za 17 dolarjev letno. Če prav razumem, lahko torej za 17 dolarjev letno gostuješ spletno stran (privzeto ti dajo 3 GB prostora). Ali prav razumem? Je to edini strošek letno?

Na spletni strani pa bo pač nekaj predstavitvenih slik in nekaj teksta in to je to. Ali bi bilo ceneje, če bi domeno in gostovanje kupil posebej?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
Aja, pozabil sem vprašat, če lahko vsak objavi spletno stran, napisano v WordPress-u, tudi podjetja (ali morajo plačat kakšno licenco)? Ali lahko uporabiš WordPress za spletno trgovino?

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na wordpress.com lahko uporabljaš samo teme, ki so že na voljo gor in ne moreš dodajati svojih pliginov:

Citat:
WordPress.com Cons

We provide 100+ themes (and adding more every day) which you can modify and edit the CSS, but you cannot run a custom theme*
You can’t hack the PHP code behind your blog*
You can’t upload plugins

Za svojo stran pa imaš verjetno svojo temo, zato je to no go. Lahko pa uporabiš katerikoli splošni hosting, ki nudi podporo php+mysql, kar jih velika večina.

Wordpress je opensource in ga lahko uporabljaš brez omejitev.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
http://www.awardspace.com/ + kaksen kupon in dobis "BASIC
HOSTING PLAN" za 22eur/letno =)

Nevem pa kako se obnese tisti free

Ker mi je hostgator hosting potekel sem se prestavil na awardspace in nimam pripomb
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Ker je tu cenej in imel sem zelo slab routing do slovenije ali server overloading? No nevem pač helpdesk je gladko odgovoril vse je ok pri nas.. sem potrpel do konca in sel dugam.

Nazadnje urejeno: