Word 2003 - logo na kuverti - template kuverte ?

ales73

Zelenc'
25. jan 2010
16
0
1
V Wordu 2003 bi rad, da se mi vsakič v zgornjem levem kotu kuverte (kjer naj bi bil naslov pošiljatelja) namesto teksta prikaže logo.

Ker se kuverte tiska kar pogosto, vsakično vstavlje logotipa ne pride v poštev.

V bistvu bi verjetno moral moral spremeniti predlogo (template) DL kuverte, da bi se mi vedno v naslovu pošiljatelja prikazal logo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vstaviš logo oz. narediš vse spremembe, ki jih želiš in shraniš dokument kot predlogo (.dot) (shrani kot -> Predloga dokumenta *.dot).

ales73

Zelenc'
25. jan 2010
16
0
1
Hvala za hiter odgovor !

Vendar ne vem kako, oz pod katerim imenom shraniti predlogo (.dot), da bo veljala samo za kuverte, oz. določeno velikost kuverte, npr. DL.
Če shranim kot Normal.dot, se mi logo pojavlja na vseh straneh., samo na kuverti, ki jo izberem pod :;
Orodja - Pisma in pošiljanje - ovojnice in nalepke

pa NE

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko shraniš pod katerimkoli imenom, predlogo ti bo shranilo med ostale. Torej odpreš predlogo za ovojnico, ki jo želiš, daš ''dodaj dokumentu'', dodaš logotip in vse ostalo kar hočeš in shraniš kot predlogo.

Potem pa odpreš predlogo s ''Nova...'' in na desni v orodni vrstici, ki se prikaže izbereš pod Predloge: ''V mojem računalniku...'' in izbereš predlogo, ki si jo shranil.

Normal.dot pa ne spreminjaj, ker je to osnovna predloga (prazen dokument, A4, rob 2,5cm...).

ales73

Zelenc'
25. jan 2010
16
0
1
Še enkrat hvala za odgovor. Ta varianta deluje, vendar ni povsem to kar iščem, ker bi moral vsakokrat odpirati točno določeno predlogo, ki ima na vrhu kuverto.

Rad bi, da bi lahko odprl katerikoli dokument (ne predlogo), ki že vsebuje tekst in naslove, označil določen naslov (ki se samodejno postavi v polje prejemnika) in sprinatl kuverto.
Ta sistem deluje, rabil bi samo še, da se mi v polju pošiljatelja vsakič pojavi logo, ne glede na to, kateri dokumet odprem.

ales73

Zelenc'
25. jan 2010
16
0
1
Hvala, To je točno to kar iščem, vnedar meni žal ne dela.
Sliko mi sicer shrani kot samobesedilo, in tudi ročno mi jo vstavi z kombinacijo Imena in F3. Vendar pa mi v naslov pošiljatelja namesto slike shrani samo nek kvadratek (ni okvir slike) in mi ga pri nasledni kuverti več ne odpre.
Ali bi lahko kdo to problal še na svojem računalniku, če je na mojem Wordu 2003 kaj narobe.?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Ideja ..... dodaš 100 ovojnic v tiskalnik in vnaprej naštancaš samo logotipe gor...naprej pa po starem ...