WM vs S60 vs UIQ

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
WM6 je zlo kul... hocem napisat SMS ... messasing, file, new, yes, new text, yes, phone book, yes, klik yes, napisem, yes, send now, yes ... pa fakof, bom raje poklical..
grin1.gif

Pri WM6 sem za pošiljanje SMS-a z enim znakom, prvemu kontaktu v imeniku potreboval 11 potez, pri Symbian pa tudi 11. Kje je potem razlika?
confused-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Symbian - tools - standby - shortcuts, leva tipka new message

Naslednjic pritisnes levo tipko, vstavis prejemnika, odpises in kliknes send.

Je razlika al ni?
confused-1.gif

EDIT: govorim za S60 in ne UIQ. Tudi, ce gres po old fashioned poti, gres meni, messaging, new text message, prejemnik, text, send .. Precej krajse..

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Je razlika al ni?

Je, v prid WM.
grin1.gif

Na mojem WM6.1 je:
Contacts->Klik na ime->Send text message-> napises sms->send
Torej 5 korakov, kar res ni pretirano.
wink-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Z bljižnicami nima smisla debatirati. Govorimo o osnovnih poteh. En kratek testič "pametnih" telefonov.

Symbian S60: Menu/Messaging/New Message/Text Message/To/označiš prvi kontakt/OK/tipka dol za pisanje sporočila/napišeš črko a/Options/Send 11

WM6:Start/Messaging/SMS/MMS/Menu/New/SMS/To/izbereš prvi kontakt/izbereš polje za pisanje/napišeš črko a/Send 11

Symbian UIQ: Menu/Messaging/Create/SMS/To/Select contact/izbereš kontakt/Done/izbereš polje za vnos/vpišeš črko a/Send 11

OS X: Text/New/+/izbereš prvi kontakt/izbereš polje za vnos besedila/vtipkaš črko a/Send 7

P.S.: Daj tole debato v posebno temo
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mozno, da je v koncni fazi isto.. nic ne recem, samo pri S60 si titak bliznjico naredis.. pri WM pa tega nisem zasledil.. + tega me moti zmesnjava pri nastavitvah..

Eni windowsi [na PCju] so popolnoma dovolj
grin1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Čisto direktne bljižnjice ni, so pa takšne, da se da BP živeti z njimi
wink-1.gif
Pa nisem nek pristaš WM, čeprav me zadnje čase pozitivno preseneča.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Itak se da zivet, saj se navadis.. Samo se vedno mi je S60 bolj intuitiven.. No, dokler si ga ne spersonaliziram po zelji je verjetno za nekoga res razchefuk..

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce ga imas v imeniku... kaj pa ce posiljas komu, ki ga nimas v imeniku?
evil.gif
Vtipkam cifro preko tipkovnice -> Menu -> Send Text Message -> napišeše sms -> send
Spet samo 5 korqakov
wink-1.gif

Aja pa tisto, ko je nekdo zgoraj omenjal, da bližnjice na veljajo je čisto mimo. WM6 ima po defaultu "Contacts" desno spodaj. In bi bilo neumno, da bi hodil preko "Start" menija do kontaktov.
FreshWM6Screen.jpg

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
To sem jaz napisal. Samo Contacts, se mi zdi da ne moreš zamenjati, torej to ni bljižnjica
wink-1.gif

Napisal sem pa zato, ker ko bi naslednjič govorili o koledarju, bi spet nekdo napisal, da lahko nastaviš bljižnico in potem o budilki isto itd. Samo 20 bljižnjic pač ne moreš nastaviti. Torej je edina verodostojna primerjava osnovna pot do neke funkcije.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Samo Contacts, se mi zdi da ne moreš zamenjati, torej to ni bljižnjica
wink-1.gif

Torej je edina verodostojna primerjava osnovna pot do neke funkcije.
Glede na to da je "Contacts" zapečeno v spodnji meni, je torej to osnovna pot do funkcije.

WM6 je absolutni zmagovalec s 5 potezami.
aplauz.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kul, kako bi pa z eno roko napisal SMS na nonkeyboard WMju?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
S60. Menu/Messaging/New Message/Text Message/To/OK/tipka dol za pisanje sporočila/napišeš črko a/Zelen knof =9!!!