WLAN USB vmesnik

20. okt 2008
327
25
28
Kakšne so kaj vaše izkušnje z WLAN usb vmesniki, ki imajo zunanjo anteno npr. KLIK , ali tovstne zadeve kaj bolje lovijo signal od navadnih vmesnikov ?? Ali je bolje dati malo več denarja za "klasičen" vmesnik bolj priznane znamke -- katerega priporočate ??

V načrtu imam namreč na WLAN priključiti dodatni računalnik v spodnji etaži, kjer je signal bolj slab (preveril zgolj s telefonom, ki pokaže da je okrog 30 % signal) in me skrbi če bo stvar sploh delovala tako kot mora
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razlika med PCI kartico, ki ima anteno direktno iz kartice in tako, ki jo ima na pol metra kabla, je ogromna, še posebej ker zadnja stran plehnatega računalnika ne deluje ravno blagodejno na signal.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Kakšne so kaj vaše izkušnje z WLAN usb vmesniki, ki imajo zunanjo anteno npr. KLIK , ali tovstne zadeve kaj bolje lovijo signal od navadnih vmesnikov ?? Ali je bolje dati malo več denarja za "klasičen" vmesnik bolj priznane znamke -- katerega priporočate ??

V načrtu imam namreč na WLAN priključiti dodatni računalnik v spodnji etaži, kjer je signal bolj slab (preveril zgolj s telefonom, ki pokaže da je okrog 30 % signal) in me skrbi če bo stvar sploh delovala tako kot mora
grin1.gif

Kupiš s Kitajske. Na cca 5-6 km zračne linije ima 5 črtic
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Najprej: tisti ":procenti" ne pomenijo nic.

Drugo: ko imas zunanjo anteno, ji lahko sam nastavis polarizacijo s spremembo njenega polozaja. Glede na to, da zelis povezati dve etazi (torej ena antena nad drugo), bos zelo mocno zelel spremeniti polarizacijo. Ob vertikalno postavljenih antenah, kar je normalno za tako opremo, je sevalni diagram videti kot ameriski krofek (toroid) okrog antene, torej pod in nad njo ni prakticno nic.

Tertje: pri karticah/vmesnikih z PCB anteno ti nimas moznosti kaj veliko spreminjati, razen ce celo zadevo drugace obrnes. Vsekakor vzemi tako, ki ima moznost priklopa zunanje antene, tukaj lahko prides slabse skozi edinole, ce bi imel dokaj slabo narejen kabel oziroma spoje na konektorjih.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Kar lepo vzemi ta TP-Link. Itak daš lahko ključek na USB podaljšek, ter ga postaviš nekam, kjer boš imel dober sprejem.

20. okt 2008
327
25
28
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kar lepo vzemi ta TP-Link. Itak daš lahko ključek na USB podaljšek, ter ga postaviš nekam, kjer boš imel dober sprejem.

No saj na to možnost sem tudi sam računal, če normalno vtaknjen vmesnik ne bi lovil signala. Zato tudi gledam USB vmesnike in ne PCI variant, ki imajo ponavadi ali fiksno anteno al pa zelo kratek kabel do zunanje antene.

20. okt 2008
327
25
28
Kakšne so pa kaj vaše izkušnje s temi poceni variantami glede sprejema in stabilnosti signala ??
Ali se dražji modeli kaj bolje odrežejo na tem področju, ali pri njih pač več plačaš le za "brand name".

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Jaz imam najcenejšo PCI varjanto, ki sem jo lahko dobil par let nazaj. Dela jasno super, brez težav.
mCWP-854(D).jpg

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
MIMO zadeve (ki so drazje ...) delajo boljse, ce so pogoji na meji. Kako je pa z napravami istega ranga (npr. vse ne-MIMO), pa ne bi upal trditi ne v eno, ne v drugo smer, ker vplivata ob napravi (tudi tista na drugi strani).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Canyon CN-WF511 ?
Legenda.

Podoben ASUS WL-138g V2 pa je šit od šita. (ali V1. Ali oba).