WLAN težava

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Samsung Duos S, Android 4.0.4

Zadnji teden sem se potikal po letališčih, hotelih s čudnimi prijavami itd... Že kmalu sem ugotovil, da nekaj z WLANom ni OK, a ker je na PC-ju delalo, mi telefon niti ni bil prioriteta.

Danes pridem domov in se noče povezati na domače omrežje. Ko se želim povezati ročno, zahteva geslo, hkrati pa je gumb "Poveži" zatemljen oz. disablan.
Domnevam, da gre za kakšne temp. nastavitve, ki so nekje odtale zapisane... kje naj brišem, resetiram?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
http://androidforums.com/samsung-galaxy-s2-t-mobile/431982-wifi-connect-button-grayed-out.html

http://www.droidxforums.com/forum/gingerbread-help/30855-wifi-issue-connect-button-grayed-out.html
I found the problem. There is a bug in the X's gingerbread build (I assume it's not in the aosp build) imposing wpa's 8 character limit on wep networks as well. Change the password to at least 8 characters and it should be fine.

Tvoj Android je stock Samsungov ? Telefon rootan ?

Imaš kakšen app za hiter on/off komunikacij ?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Samsung stock
ni rootan
ne, oziroma imam prifile manager, kjer pa imam komunikacijske vrednosti vse na privzeto glede na telefon, spreminjam samo zvonenje. Uporabljal sem pa /Samsungov) letalski način

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
thx
tole z 8 znaki je pomagalo

Zakaj pa sploh imaš WEP zaščito doma? Ker to je res slabše kot nič, zato me res zanima zakaj bi nekdo to imel...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Saj je nimam

Najprej sem itak vpisoval napačno - 6-mestno, geslo. In ker se je WLAN že prej malo čudno obnaša, ker sem sploh moral vpisovati geslo za domače omrežje in ker je gumb za prijavo seveda (pravilno) ostajal siv...
confused-1.gif

Tole z 8-znaki mi je bil namig, da morda le vtipkavam napačno geslo
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113