WLAN problem

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
laptop Acer, dela ko šus, star 6 let. ampak, na wireless dela, kot se mu zljubi. v službi se priklopi takoj na wireless omrežje, doma nikakor, drugod kakor kdaj. wifi očitno dela, saj najde tudi ostala omrežja, a se doma tudi po vpisanem geslu noče povezat. ne pomaga repair, reset, nič. v službi pa pesmica. vklopiš in piči. doma se na ruter povezujem s 4 različnimi napravami, vse delajo, razen tega starega laptopa. oddaljenost do ruterja je med 2 m in 14 m, nobene stene vmes :) kje je problem.

p.s. doma nimam nobenih posebnih nastavitev, nekoč je tudi že delal, zdaj pa noče. aja, sem bolj trd za tele računalniške zadeve, tak da če se da po kmečko razložit pliz :)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
si že probal:
- restart routerja doma
- zbrisal in na novo naložil driverje za wlan na prenosniku

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zakaj restart ruterja, če z vsemi ostalimi napravami dela?
zakaj nove drajverje za WLAN, če pa se v službi normalno poveže?
zakaj novejši firmware, če je računalnik zelo star in je nekoč že delalo vse skupaj? tega po mojem niti ne bi znal nardit.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Citat:
zakaj restart ruterja, če z vsemi ostalimi napravami dela?
Verjemi mi, se zgodi.
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Določene naprave (chipseti) se med seboj ne razumejo najbolje. Zato je fino če je vse posodobljeno na zadnjo verzijo, ker lahko da so težavo odpravili.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Naloži software, ki si ga dobil zraven na cd-ju z driverji, npr. Broadcom wirelles utility ali nekaj podobnega. Pri meni je to rešilo večino primerov. Če pa je zelo star rač. pa lahko, da še nima podprte enkripcije WPA/WPA2 in imaš v službi še WEP. Tudi to je že bila težava na katero sem naletel. Predpogojno pa naloži program kot sem ti napisal in ta program nastavi kot privzetega za urejanje in povezovanje wlan, oz. onemogoči da z njim upravlja windows.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, stari Windowsi niso podpirali WPA/WPA2.
XP z zadnjim Service Pack-om pa že podpira.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Če si imel kdaj staro geslo in maš zdaj drugo te ne vpraša avtomatsko za zamenjavo. Enostavno idi pod lastnosti in še enkrat vpiši novo geslo