WLAN povezava cca 300m

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Torej sosed na morju hoče na vsak način imeti internet. Zato se je zmenil v baru oddaljenem cca 300m od njegove hiše, da je kakor sem ga razumel usmeril neko anteno proti hiši. Wirelless menda vleče samo do druge vrste ob morju, do njega v prvi vrsti pa ne. Sedaj me pa zanima kaj je najboljša rešitev, da se poveča signal, oziroma da nese cca 300 metrov od bara do hiš v prvi vrsti (vmes 3 hiše). Obstaja kakšen ojačevalnik signala ali kaj podobnega, ali da se vmes postavi še kakšen router..?

Tnx za predloge

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Najbolje bi bilo, če bo oba usmerila anteno... pa da je čimmanj ovir vmes. Če pa to ne pomaga, se pa lahko nastavi vmes še kak access point kot repetitor (ampak to razpolovi hitrost celotne brezžične mreže).

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Najbolje je če imaš optično vidljivost, za to razdaljo boš rabo usmerjeno anteno (lahko domače izdelave), ali pa dodaš vmes ruer, ki deluje kot repetitor.

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Kako to misliš oba usmerila anteno? Antena je usmerjena od vstopne točke, torej od bara. Za sprejem signala je sam laptop oddaljen 300 metrov. Kaj pa kakšen ojačevalec signala, obstaja kaj takšnega? Verjeno moti signal tudi nekaj hiš vmes..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Jah... tudi laptop ima anteno ampak je pač ni mogoče usmeriti
smile-1.gif
Na nekaterih routerjih se da tudi povečati moč oddajanja (ampak je treba naložiti custom firmware). Kot sem že rekel, se lahko vmes postavi še en access point, ki bo povečal mrežo (temu bi lahko rekel "ojačevalnik" signala).

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik LooK pravi:
Kako to misliš oba usmerila anteno? Antena je usmerjena od vstopne točke, torej od bara. Za sprejem signala je sam laptop oddaljen 300 metrov. Kaj pa kakšen ojačevalec signala, obstaja kaj takšnega? Verjeno moti signal tudi nekaj hiš vmes..

Stvar gladko dela na 300m brez anten RAZEN v primerih, kadar ni optične vidljivosti. Torej ti ena hiša (pravzaprav že drevesna krošnja) podere vse skupaj
wink-1.gif
. Torej je potrebno doseči optično vidljivost med antenama, druge ni.

Jernej