Wlan in ni povezave...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
...z netom. "Povezava je vzpostavljena", ne morem pa na net imam "omejen dostop". Signala je dovolj, narisan je rumen trikotnik, kar označuje to.
Kje je težava?
tnx

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
resetiraj router... spremeni wireless channel na routerju... resetiraj pc... mal se igrej, pol bo pa enkrat kar delalo!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
OK.
Kaj je Access Point?
Ruter?
Tvoj?
Tip?

Na kateri napravi ti ne deluje?
OS? Nastavitve?
Na drugih napravah tudi ne dela?

Kaj točno ne dela? Ne dobi parametre nastavljene?
Ne dela DNS? Ping?

22. jul 2007
13.601
1.775
113
124
-samo razmišljam ali imaš android telefon?
-ker pri meni se je router obesil, ko sem imel priključene naenkrat 2 napraviin seveda 1
izmed teh je telefon

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
OK.
Kaj je Access Point? Kaj je?
Ruter? nek šrot od telemacha
Tvoj? od soseda
smile-1.gif

Tip? sosed je tip, jaz pa tud

Na kateri napravi ti ne deluje? nobena od naprav, ki želim povezati preko wlana
OS? Nastavitve? win 7 ultimate, licenčne
Na drugih napravah tudi ne dela? primarenna kompa, ki sta na lan povezavi delata b.p.

Kaj točno ne dela? Ne dobi parametre nastavljene?
Ne dela DNS? Ping?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
za začetek odpri ukaznik (start -> run -> cmd) in potem vpiši tole:

ipconfig

potem ti bo napisalo vse IP naslove od tvojih mrežnih kartic. ena od teh bo Wireless adapter, kjer bi moral biti IP Address nekaj v stilu
192.168.XXX.YYY (XXX je običajno 1, YYY pa je > 1). če ni, potem ti router ni dodelil ustreznega IP naslova, torej išči napako na routerju pod rubriko DHCP

nadalje napiši:
ping 192.168.1.1 (oz. IP od ruterja - glej, kaj prej piše pod default gateway)
ping www.google.com
ping 74.125.39.99

potem napiši, ali si od teh treh naslovov dobil kakšen odziv ali ne

vedko

Zelenc'
6. jul 2011
9
0
1
Meni je nekako uspelo popravit s tem, da sem pometal dol ves Lenovo software in disablal windows update za driverje od mrežne.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ni samo stavr Lenovo, jaz sem podobno opazil na enem HPju.

Nazaj na temo: glede na to, da mu ne uspe pridobiti naslova, bo imel tam navedeno eno neumnost (169.x.x.x). Ce bi bil router njegov, bi ga v miru resetiral, poskusil ponovno (morda ni vec prostih lease slotov ?), ce se vedno ne bi delovalo, bi lahko nastavil rocno tako, da bi bil naslov znotraj nastavljenega segmenta ... tako bo pa kup ugibanja z malo moznosti za uspeh.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Točno tako; v cmdju imam ip 169.xxxxx. Če pingam svoj ip od 4 paketov mi 4 pošlje, 4 sprejme. Google mi javi 4 errorje.

Imam pa Toshibin prenosnik. Do sedaj je delalo vseskozi dobro, sedaj mi ga pa biksa.

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kaj pa kakšen ukaz v start run ali zaženi vpiši cmd odpre dos ekran vpiši ipconfig /release enter počakaj in potem vpiši ipconfig /renew enter

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Seveda ti ping na tvoj naslov deluje v redu, saj gre paketek samo skozi IP stack na tvoji strani in niti ne pride do mrezne kartice, kaj sele, da bi se moral od cesa "odbiti" nazaj proti tebi skozi mrezno infrastrukturo.

Sem ze zgoraj napisal, da nimas kaj carati na svojem racunalu. Najdi dostopno tocko, katero imas moznost konfigurirati in/ali resetirati, in katera premore DHCP streznik (ali najdi drug DHCP streznik, ki bo prikljucen nanjo) in opreizkusi z njo.

Vse ostalo je nepotrebno ugibanje o tem ali je sosed morda omejil dodeljevanje naslovov, fiksno dolocil mapiranje glede na MAC, povsem izkljucil DHCP, nastavil premajhen lease pool ali predolg lease time in mu je nekdo drug (recimo ti) uspel pool zapolniti, itd. Potencialnih razlogov zakaj ne dela je ogromno, nobenega od najbolj verjetnih pa ni na strani tvojega racunalnika.